UA | RU
29 травня 2024, 11:44

Росія прагне встановити повний контроль над Донецькою, Луганською та частиною Харківської областей, – Генштаб ЗСУ

фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Протягом минулої доби на лінії фронту в Україні відбулося відбулося 139 бойових зіткнень. Сили оборони зосереджують основні зусилля на недопущенні просування противника, зриві виконання ним завдання щодо встановлення повного контролю над Донецькою, Луганською та частиною Харківської областей

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ.

Атаки росіян

Загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням чотирьох ракет, 86 авіаударів із застосуванням 96 КАБів, здійснив близько трьох тисяч обстрілів з різних типів озброєння, зокрема, 187 - із реактивних систем залпового вогню.

За вчора Повітряні сили та ракетні війська і артилерія уразили два райони зосередження особового складу та склад пально-мастильних матеріалів противника.

Загалом, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали близько 1300 осіб вбитими та пораненими. Також ворог втратив вісім танків, 33 бойових броньованих машини, 37 артилерійських систем, дві РСЗВ, 28 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 56 автомобілів та 20 одиниць спеціальної техніки.

У ніч на 29 травня 2024 року окупанти атакували Україну 14-ма ударними БпЛА типу "Shahed" з території російської федерації із району Приморсько-Ахтарськ. В результаті протиповітряного бою збито 13 "шахедів" у Миколаївській, Кіровоградській та Рівненській областях.

"Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля в Таврійському, Донецькому та Слобожанському операційних районах на недопущенні просування противника в глибину нашої держави, зриві виконання ним завдання щодо встановлення повного контролю над Донецькою, Луганською та частиною Харківської областей", – йдеться у повідомленні.

Вже сьогодні відбулося 28 бойових зіткнень. Окупанти здійснили шість авіаударів із застосуванням 10 КАБів, 476 обстрілів позицій наших військ. Також російські терористи задіяли для ударів 46 дронів-камікадзе.

Ситуація на напрямках

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф.

На Харківському напрямку від початку доби наші війська відбивали дві атаки противника у районі Липців. Одне з боєзіткнень триває. Втрати російських окупантів уточнюються. Підрозділи наших військ проводять заходи з укріплення оборони.

За уточненими даними, за минулу добу на цьому напрямку ворог втратив 195 осіб. Також знищено танк окупантів, сім артилерійських систем, одну РСЗВ, 13 автомобілів та п’ять одиниць спеціальної техніки. Крім того, пошкоджено два танки, три артилерійських системи, вісім автомобілів та чотири одиниці спеціальної техніки.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбито атаку в районі Степової Новоселівки. Ще одне бойове зіткнення триває біля Петропавлівки.

На Сіверському напрямку одну атаку російських загарбників українські воїни відбили неподалік села Виїмка.

На Краматорському напрямку від початку доби противник уже два рази намагався витіснити наших воїнів з позицій. Штурмові дії ворог безуспішно проводив у районах Іванівського та Кліщіївки.

Як і минулої доби, найбільше напруженою ситуація залишається на Покровському напрямку. Зараз там триває вісім бойових зіткнень. Із найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої. Ще два ворожі штурми відбито, зокрема, в районі Яснобродівки. Сили оборони проводять заходи стабілізації обстановки на даному напрямку.

За уточненими даними, за минулу добу на Покровському напрямку російський агресор втратив 394 особи. Також знищено 15 бойових броньованих машин, п’ять автомобілів та три ворожих склади. Крім того, пошкоджено ворожий танк, шість бойових броньованих машин і девʼять артсистем.

На Курахівському напрямку одну атаку неподалік Красногорвіки вже відбито. Противник успіху не мав. Втрати загарбників уточнюються.

Від початку доби на Времівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення в районі Малих Щербаків.

На Придніпровському напрямку ворог сьогодні активних наступальних дій не проводив.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, втрати Росії у війні проти України за добу склали 1300 окупантів. Всього, з початку повномасштабного вторгнення було ліквідовано 505 100 військових РФ.

Раніше повідомлялося, що в ніч на 29 травня російські окупанти атакували Україну 14 ударними БпЛА типу "Shahed-131/136", 13 з них українським військовим вдалося знищити.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
Компанія "Антонов" припинила роботу над відновленням літака "Мрія"
22 вересня 2024, 18:56
Адвокат підозрюваного в убивстві Фаріон висловився про "російський слід" у справі
22 вересня 2024, 17:37
У Полтавському ТЦК пояснили, у яких випадках багатодітні батьки можуть втратити право на відстрочку
22 вересня 2024, 16:49
Партизани розвідали важливу базу забезпечення російських окупантів у Криму
22 вересня 2024, 16:18
У Міноборони повідомили про втрати ворога за тиждень
22 вересня 2024, 15:43
На Закарпатті у 500 метрах від кордону затримали групу ухилянтів
22 вересня 2024, 15:16
Поліцейські показали уламки "шахедів", збитих на Рівненщині
22 вересня 2024, 14:47
У поліції оприлюднили офіційний коментар щодо стрілянини у Львові: постраждала людина
22 вересня 2024, 14:04
У двох районах Київщини фіксують погіршення якості повітря
22 вересня 2024, 13:41
На Львівщині від сказу помер домашній собака, з ним контактували 20 людей
22 вересня 2024, 13:12