UA | RU
26 квітня 2024, 18:20

Росіяни видихнуться, саме в цей час у нас буде шанс наступати, – військовий експерт

фото: Генеральний штаб ЗСУ

Окупаційні російські війська вже близько тижня наступають на деяких ділянках фронту. Наразі ЗСУ перебувають у глибокій обороні, однак зможуть наступати, коли загарбники "видихнуться"

Про це експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews.

За його словами ситуація на фронті складна, але контрольована. Так, вже близько тижня окупанти ведуть повноцінний наступ на деяких напрямках. Водночас навіть офіційна статистика показує, що за добу фіксується близько сотні сутичок між ЗСУ та ворожими військами на різних ділянках фронту.

"Гаряче на Авдіївському та Лиманському напрямках, а також – на Бахмутському і Новопавлівському. Загалом стало зрозуміло, що росіяни не чекають травня чи червня, адже саме на цей час був анонсований їхній великий наступ", – пояснив Іван Киричевський.

Експерт виділив три напрямки, де росіяни наразі найменш активні. Йдеться про:

  • Куп’янський напрямок, де інколи взагалі навіть добу може не бути російських атак;
  • Херсонський напрямок, район Кринок;
  • Запорізький напрямок.

На його думку, балачки про те, що окупанти от-от підуть на Запоріжжя, не відповідають дійсності.

Іван Киричевський оцінює, що наразі ЗСУ перебувають у глибокій обороні, тому не зможуть ніде наступати доки наступає армія РФ. На його думку, Україна ще матиме шанс для реалізації своїх наступальних операцій.

"Росіяни минулого року активно будували свої фортифікаційні споруди, а потім пішли в наступ. Ми зараз теж будуємо такі споруди, ще й завдаємо ударів по їхнім НПЗ. Але ж росіяни рано чи пізно видихнуться, а тому їхній наступальний потенціал зникне, і саме в цей час у нас буде шанс наступати", – резюмував військовий експерт.

Нагадаємо, минулої доби росіяни тиснули на всіх напрямках фронту. Окупанти завдали 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, 66 разів били по позиціях українських військ та населених пунктах з РСЗВ. 25 квітня на фронті відбулося 114 бойових зіткнень.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності