UA | RU
07 грудня 2023, 11:42

НАЗК у грудні відкриє публічний доступ до реєстру декларацій

фото: НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції з 11 грудня планує відкрити публічний доступ до реєстру декларацій. Упродовж двох тижнів розпочнеться їх перевірка

Про це інформує RegioNews із посиланням на пресслужбу НАЗК.

"Пріоритетом НАЗК є забезпечення захисту інформації про декларантів, які здійснюють захист нашої держави, та членів їх сімей. Наразі НАЗК працює над вилученням декларацій з публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поданих такими особами", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, не пізніше 10 грудня НАЗК завершить цю роботу за поданнями ініціаторів вилучення, які надійшли до цієї дати.

Таким чином буде забезпечено відкритий цілодобовий доступ до Реєстру із врахуванням заходів безпеки, визначених п. 2-11 Прикінцевих положень Закону України "Про запобігання корупції".

"Звертаємо увагу декларантів та ініціаторів внесення подань про вилучення декларацій з публічної частини Реєстру, що залишилося обмаль часу для подачі до НАЗК відповідного подання до відкриття Реєстру", - зауважили в НАЗК.

При цьому ініціатором вилучення декларацій, поданих суб’єктами декларування, які наразі мобілізовані до лав ЗСУ, є Генеральний штаб України.

У НАЗК нагадали, що на підставі подань вилучаються з відкритого доступу не тільки декларації, а і повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, подані за всі періоди. Всі документи, подані до Реєстру декларантами, стосовно яких на підставі подань вже застосовані заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично.

Вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій здійснюватиметься НАЗК за поданнями ініціаторів і після 10 грудня аж до дати завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі.

Повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено НАЗК після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

Нагадаємо, 5 вересня цього року Рада вирішила повернути е-декларування, однак відмовилася ухвалити основну правку про негайне відкриття реєстрів.

Після цього українці створили петицію із закликом до президента України Зеленського ветувати закон. Він зробив відповідний крок та закликав парламентаріїв прийняти закон з урахуванням норми про відкритий реєстр.

Вже 20 вересня Рада схвалила закон про е-декларування з урахуванням вето президента. 10 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон №9534 про відновлення та відкриття електронного декларування для чиновників.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
Бізнес-спільнота виступила з пропозиціями щодо закону про підвищення податків
30 вересня 2024, 11:31
У Львові рятувальники допомогли 3-річному хлопчику, який засунув руку в електром’ясорубку
30 вересня 2024, 11:18
У Черкасах затримали російського агента, який розвідував позиції ППО
30 вересня 2024, 10:55
У ДТП на Сумщині постраждала 6-місячна дитина
30 вересня 2024, 10:24
Наслідки нічної дронової атаки: на Київщині пошкоджено приватний будинок та кладовище
30 вересня 2024, 10:01
В одному з районів Києва зафіксували падіння уламків російського дрона
30 вересня 2024, 09:40
В Івано-Франківську жінка та троє дітей потрапили до лікарні через отруєння чадним газом
30 вересня 2024, 09:11
Росіяни вночі запустили по Україні понад 70 "шахедів": скільки вдалося збити
30 вересня 2024, 08:48
Ворог завдав удару по Миколаївській області – спалахнула пожежа на об'єкті інфраструктури
30 вересня 2024, 08:40
На Запоріжжі внаслідок російських обстрілів поранені 16 людей
30 вересня 2024, 08:04