UA | RU
03 жовтня 2023, 09:30

90 лікарень тепер мають надсучасне медобладнання за сприяння Фонду Дениса Парамонова

З початку 2023 року Фонд Дениса Парамонова разом з партнерами надали різноманітне медичне обладнання для 90 лікарень з 13 областей України

Як інформує RegioNews, про це Фонд повідомляє на своєму сайті.

Завдяки роботі Фонду в Балаклійській лікарні на Харківщині з’явилося одразу чотири фетальні монітори — надсучасні акушерські пристрої, що допомагають повністю контролювати перебіг вагітності. Кожен такий монітор коштує близько 80 тис. гривень.

Також надано сучасний УЗД-датчик для однієї з лікарень Старокостянтинова, що на Хмельниччині. Датчик підвищить точність інвазійних маніпуляцій. Вартість цього пристрою складає майже 270 тис. гривень.

Нещодавно одна з лікарень Гадяча отримала від Фонду електрокардіограф та автоматичний тонометр, що значно покращить ефективність надання медпослуг пацієнтам. Разом ці апарати коштують близько 180 тис. гривень.

Перинатальному центру у Сумах подаровано багатофункціональний операційний стіл, що коштує понад 250 тис. гривень. Також лікарні країни отримують підігрівачі крові та інфузійних розчинів, медичні монітори, операційні набори, розхідні матеріали та багато іншого медичного приладдя.

Загалом різноманітне медоснащення від Фонду Дениса Парамонова та партнерів отримали 90 лікарень з 13 областей України: Миколаївської, Херсонської, Харківської, Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Чернігівської, Черкаської, Вінницької, Хмельницької, Полтавської та Сумської.

"Наразі склалася така ситуація, що лікарі працюють понаднормово, а лікарні перевантажені. Щодня отримуємо заявки від різноманітних медзакладів з усієї країни. І електронною поштою і на гарячу лінію. Наша ж місія – допомогти, отже робимо все, що можемо. Намагаємося швидко реагувати на запити, якщо необхідне є в наявності – питання вирішується швидше – протягом кількох днів. Є запити на таке оснащення, де залучаємо і партнерів, замовляємо в Європі, на нього інколи доводиться чекати і по кілька місяців. Ми ніколи не зупиняємося, шукаємо всі можливості, працюємо 24/7 на результат", – зазначив засновник Благодійного фонду Денис Парамонов.

Лише за останні два місяці Фонду Дениса Парамонова вдалось зібрати понад 3,7 млн гривень, щоб допомогти ще більшій кількості лікарень. Задля цього меценатська організація провела акцію "Задонатив на лікарні — їздиш на Бентлі", завдяки якій було зібрано понад 2,7 млн. гривень. В рамках акції засновник однойменного Фонду Денис Парамонов віддав на благодійність свій улюблений автомобіль "Бентлі".

Також 1 млн. гривень на допомогу медзакладам залучено під час благодійного вечора, який на початку вересня провів SMK Group у партнерстві з Фондом Дениса Парамонова. Вечір був приурочений до 20-річчя компанії.

На сайті також зазначено, що у надані медобладнання для лікарень Фонду Дениса Парамонова сприяли Фонд молодіжної ініціативи "Надія", Фонди "Eltech Trust" та "Ревайвел Фундейшн", компанії "Медирент" і "Дойч Фарм", Фонд Hope UA та інші.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...