UA | RU
25 березня 2023, 10:01

Знищено гелікоптер і шість дронів росіян: Генштаб повідомив про чергові успіхи ЗСУ

фото з відкритих джерел

Українські захисники продовжують знищувати російських окупантів. Попри великі втрати у живій силі та техніці, ворог не припиняє наступальні дії

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

"Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Наші захисники відбили на них 59 атак", - зазначили у Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань ворожих наступальних угруповань не виявлено.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли в районах населених пунктів Городище Чернігівської області, Харківка, Студенок, Іскрисківщина, Ворожба, Білопілля, Річки і Миропілля Сумської області, а також Басове, Ветеринарне, Козача Лопань, Гоптівка, Красне, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Амбарне і Тополі Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка, Синьківка, Діброва, Білогорівка і Спірне. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кам'янка, Дворічна, Гряниківка, Западне, Куп'янськ, Піщане і Табаївка Харківської області, Стельмахівка, Невське, Діброва і Білогорівка Луганської, а також Терни та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, а також в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Іванівського та Ступочок Донецької області. Обстріляв населені пункти Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Залізне, Північне та Торецьк.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Мар'їнка, Новомихайлівка та Вугледар. Численних ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Ласточкине, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Водночас обстрілював населені пункти Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка і Степове на Запоріжжі та Берислав, Тягинка, Антонівка, Білозерка, Кізомис, Широка Балка та Херсон.

Українська авіація за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів. У той же час наші захисники збили ворожий гелікоптер Мі-24 та 6 безпілотних літальних апаратів противника різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, своєю чергою уразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження противника, два зенітно-ракетних комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та 2 станції радіоелектронної боротьби.

В Енергодарі Запорізької області російські окупанти організовують дітям старших класів "екскурсії" до Волгодонська на Ростовську АЕС.

Нагадаємо, раніше українські прикордонники відбили три атаки найманців ПВК "Вагнера" у Бахмуті. Загарбники зазнали втрат

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
У Києві чоловік намагався вбити жінку через відмову відновити стосунки: як його покарали
21 вересня 2024, 06:09
На Миколаївщині потяг на смерть збив чоловіка
21 вересня 2024, 02:20
Заманив до свого дому: жителя Тернополя засудили за зґвалтування неповнолітньої
21 вересня 2024, 00:34
Росіяни завдали нового авіаудару по Харкову, є влучання біля медичного закладу
20 вересня 2024, 22:55
Житель Чернівців вкрав у киянина авто та здав його на запчастини
20 вересня 2024, 21:11
В РНБО виступили з роз'ясненнями щодо обмеження на використання Telegram
20 вересня 2024, 20:18
На Харківщині внаслідок обстрілів загинули двоє цивільних
20 вересня 2024, 19:33
У Дніпрі чоловік підірвав гранату посеред вулиці
20 вересня 2024, 19:05
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
20 вересня 2024, 18:30
На Полтавщині жорстоко вбили 25-річну жінку: підозрюваний вчинив самогубство
20 вересня 2024, 18:07