UA | RU
26 лютого 2023, 09:59

Окупанти ведуть наступ на п'яти напрямках, ЗСУ відбили понад 70 атак, - Генштаб

фото з відкритих джерел

Збройні сили України відбили понад 70 ворожих атак. Водночас окупанти у суботу, 25 лютого, продовжили наступ на п'яти напрямках

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ.

Росія зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Минулої доби наші захисники відбили 71 атаку противника на зазначених напрямках.

Противник постійно веде повітряну розвідку для коригування вогню.

Завдав 14 ракетних та 19 авіаційних ударів. Здійснив 57 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні люди.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. Ворог обстріляв райони населених пунктів Городище Чернігівської області; Попівка, Стукалівка, Павлівка та Гирі у Сумській області, а також Стариця, Варварівка, Вовчанськ, Вільча, Огурцове та Бологівка Харківської області

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безрезультатні наступальні дії поблизу Невського, Кремінної, Діброви, Білогорівки, Спірного, Роздолівки, Федорівки, Васюківки, а також у районі Серебрянського лісництва. Здійснив артилерійські обстріли неподалік Новомлинська, Дворічної, Гряниківки, Куп'янська, Кислівки, Табаївки, Берестового Харківської області та Макіївки, Невського, Діброви та Білогорівки в Луганській.

На бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ. Провів без успіху наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка, Берхівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області. Обстріли зазнали райони 22 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Курдюмівка, Озарянівка та Нью-Йорк Донецької області.

Противник завдав ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів наступ у районах населених пунктів Невельське, Красногорівка, Авдіївка, Північне, Водяне, Мар'їнка, Новомихайлівка, Вугледар – успіху не мав. Під вогонь потрапили Авдіївка, Орлівка, Водяне, Нетайлове, Гостро, Георгіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Продовжує артилерійські обстріли районів населених пунктів, що межують із лінією зіткнення. Зокрема, від ворожого вогню постраждали Времівка та Новопілля Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Оріхів та Білогір'я у Запоріжжі; Марганець та Нікополь Дніпропетровської області; Зміївка, Херсон, Новоберислав, Берислав, Антонівка та Кізомис у Херсонській області, а також Матросівка Миколаївської області.

Через побоювання деокупації українських територій так званий міський прокурор Горлівки Донецької області склав повноваження та готується до евакуації на територію РФ.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника, станцію радіолокації, станцію радіоелектронної боротьби, а також ще 2 важливі ворожі цілі.

Нагадаємо, що українські захисники минулої доби знищили ще 650 окупантів. Також російські війська втратили ще один вертоліт, 12 танків та 9 ББМ.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
Житель Києва перевозив на своїй "Газелі" 12 кг небезпечної психотропної речовини
01 жовтня 2024, 20:21
На Миколаївщині знайшли в полі російську ракету Х-59
01 жовтня 2024, 19:57
На Дніпропетровщині 16-річна потрапила під колеса поїзда, вона була в навушниках
01 жовтня 2024, 19:24
Зі ставка у Житомирі дістали тіло людини
01 жовтня 2024, 19:02
У Херсоні 2 жовтня оголосили днем жалоби
01 жовтня 2024, 18:48
Авіаудари по Запоріжжю: в ОВА уточнили дані щодо постраждалих
01 жовтня 2024, 18:30
На Сумщині оголосили примусову евакуацію дітей із 90 населених пунктів
01 жовтня 2024, 18:05
Закарпатський підприємець отримав 3,7 млн грн за фіктивне постачання деталей для військових дронів
01 жовтня 2024, 17:38
На Одещині викрили бізнес-схему продажу контрафактного "курива" для кальяну на 3,3 млн грн
01 жовтня 2024, 17:35
Прикордонники накрили вогнем опорні пункти окупантів на Харківщині
01 жовтня 2024, 17:12