UA | RU
24 серпня 2021, 11:21

"Ми будемо повертати своє" - Зеленський виступив з урочистою промовою і вручив нагороди до Дня незалежності

Фото з відкритих джерел

Україна розпочинає процес повернення усього того, що належить нашій країні, у тому числі історичні й культурні цінності

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на офіційних урочистостях з нагоди Дня Незалежності України у центрі столиці, повідомляє RegioNews.

Ми будемо повертати не тільки своїх, ми будемо повертати своє. Це історичні та культурні цінності нашої держави, що перебувають за кордоном. Ми більше ніколи й нікому не подаруємо жоден камінчик нашої історії, не дамо окуповувати жодну сторінку нашої історії, анексувати наших письменників, наших науковців, наших героїв, які перемагали нацизм, - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що українська історія і наша держава унікальні.

Звання Героя України з удостоєнням Ордена "Золота Зірка" посмертно присвоєно Сергію Білоусу, звання Героя України з удостоєнням Ордена "Золота Зірка" посмертно - старшині Максиму Ридзаничу. Відзнаки отримали з рук Президента члени родин загиблих захисників. Орден "Золота Зірка" вручений полковнику Євгену Сидоренку.

Також президент України Володимир Зеленський під час урочистостей вручив золоту зірку Героя України вчителю фізики з Харкова.

За визначні особисті заслуги перед українською державою у розвитку національної освіти, впровадження інноваційних методів навчання, багаторічну плідну педагогічну діяльність присвоєно звання "Герой України" із врученням ордена держави Гельфгату Іллі Марковичу, вчителю фізики комунального закладу "Харківський фізико-математичний ліцей №27" Харківської міської ради.

Президент України також присвоїв звання "Герой України" (посмертно) народному артистові України, уродженцю Чернівецької області Назарію Яремчуку. Державну нагороду Зеленський вручив сьогодні під час урочистостей з нагоди 30-річчя Незалежності України в Києві синам Яремчука – Назарію та Дмитру.

Президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубку Зеленський нагородив Орденом Свободи, а українського дипломата, першого міністра закордонних справ України Анатолія Зленка Орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня (посмертно).

Нагороджено Орденом Ярослава Мудрого п'ятого ступеня грузинського співака і актора Вахтанга Кікабідзе, директора Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Еллу Лібанову - Орденом княгині Ольги першого ступеня, відомого футболіста, тренера національної збірної України з футболу у 2016-2021 рр. Андрія Шевченка - Орденом Ярослава Мудрого п'ятого ступеня, Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня - дирегентку Оксану Линів.

Також Президент присвоїв звання Заслуженого артиста України співаку Дмитру Монатіку.

Як повідомлялося, вчора Зеленський в географічному центрі України підняв Державний прапор.

Також стало відомо, що на вручення нової нагороди Зеленського витратять майже 7 мільйонів гривень.

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...