UA | RU
02 липня 2021, 15:18

Справу за обвинуваченням Гладковського у завданні збитків державі на понад 17 млн грн направили до ВАКС

Фото з відкритих джерел

Прокурори САП направили до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього першого заступника секретаря РНБО, екс-заступника міністра оборони у завданні збитків державі на 17,4 млн грн

Про це повідомляє пресслужба САП, передає RegioNews.

Як вже повідомлялося, під час досудового розслідування встановлено, що екс-чиновник РНБО використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди структурою, в якій він і його близькі особи мають частку власності, а саме - "Богдан Моторс", - йдеться в повідомленні.

Чиновник забезпечив закупівлю за рахунок держбюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдан Моторс".

Встановлено також, що заступник міністра оборони і директор департаменту військово-технічної політики розвитку озброєння та військової техніки Міноборони організували закупівлю в рамках держоборонного замовлення вантажних автомобілів.

Крім того, з'ясувалося, що договір між Міністерством оборони і компанією-виробником передбачав часткову передоплату, а також фіксування ціни товарів. Однак ціна за товари була збільшена, і відповідальні за проведення закупівлі посадові особи департаменту Міноборони її погодили, попередньо погодивши це питання із заступником міністра оборони.

Як наслідок, фірмі незаконно переплатили 17,4 млн грн.

На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт направлений до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті, - повідомили в САП.

Зазначається, що з червня 2020 р. тривало ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування. Обвинувальний акт складений за матеріалами досудового розслідування детективів НАБУ.

Як повідомлялося, рік тому, 3 червня 2020-го повідомлялося. що САП і НАБУ завершили слідство у справі Гладковського. Його підозрюють у завданні збитків державі на 17,44 млн грн.

Нагадаємо, 27 серпня 2019-го року НАБУ порушило справу проти колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. 17 жовтня Гладковського затримали детективи НАБУ. Наступного дня йому оголосили підозру у зловживанні владою та декларуванні недостовірної інформації.

У лютому 2019 року журналісти проєкту "Наші гроші” опублікували розслідування, в якому говориться, що Ігор Гладковський - син колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Три авіаудари по Харкову: 14 постраждалих, серед них – двотижневе немовля
04 липня 2024, 00:02
На Миколаївщині через пожежу сухої трави знову горіли будинки
03 липня 2024, 22:15
Під Торецьком росіяни атакували евакуаційне авто: поранені парамедики
03 липня 2024, 21:20
У дві та три черги: як 4 липня українцям відключатимуть світло
03 липня 2024, 20:43
На Полтавщині через російську атаку пошкоджені школа та дитсадок, загинула людина
03 липня 2024, 20:05
Ранковий удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 53
03 липня 2024, 19:31
На Черкащині російська агентка отримала довічне за державну зраду
03 липня 2024, 18:50
У Дніпрі продовжують розбирати конструкції зруйнованої ракетою багатоповерхівки
03 липня 2024, 18:42
На Полтавщині поліція розслідує побиття немовляти
03 липня 2024, 18:14
На Херсонщині здетонував вибухонебезпечний предмет: постраждали двоє цивільних
03 липня 2024, 17:50