UA | RU
08 червня 2021, 17:46

Колишній глава Приватбанку Дубілет через суд вимагає від МЗС прибрати інформацію про його розшук

Фото з відкритих джерел

Колишній акціонер ПриватБанку Олександр Дубілет подав позов до Окружного адміністративного суду Києва, в якому вимагає зобов'язати Міністерство внутрішніх справ прибрати інформацію про його розшук

Відповідний позов опублікований на сайті Єдиного державного Реєстру судових рішень, передає RegioNews з посиланням на УНН.

Зокрема, однакові позови потрапили до суддів ОАСК Олександра Кармазіна і Валерія Кузьменка. Як передають ЗМІ, адвокат Дубілета Сергій Бойко подав всього три ідентичних позови в ОАСК. При цьому, наголошується, що суддя Кармазін повернув позов і визнав зловживання процесуальними правами адвокатом Дубілета. На його думку, дії Бойка умисні і суперечать завданню адміністративного судочинства.

На адвоката Дубілета наклали 5000 грн штрафу за ці дії.

Адвокат Дубілета-старшого Сергій Бойко відмовився коментувати подачу позовів. При цьому, він заявив журналісту УНН, що заарештований заочно Дубілет не ховається від слідства, а підстави для його розшуку відсутні.

Останній постійно проживає в Ізраїлі, куди виїхав задовго до нібито вручення йому підозри. У даній країні він перебуває на законних підставах і перебуває на консульському обліку. А детективам НАБУ і прокурорам САП достовірно відомо про його місцезнаходження, - заявив Бойко.

За його словами, Дубілет неодноразово інформував НАБУ і САП про своє місце знаходження і надав всі свої дані. Однак, будь-які виклики і процесуальні документи йому не направлялися.

Він готовий виконувати всі процесуальні обов'язки. Зокрема, він ініціював проведення свого допиту в порядку міжнародного співробітництва, як це передбачає кримінальне процесуальне законодавство. Однак, таке клопотання, як і всі інші заяви, залишаються поза увагою слідства, - зазначив адвокат Дубілета.

Як повідомлялося, ВАКС заочно заарештував ексголову правління "Приватбанку" Дубілета. Вищий антикорупційний суд (ВАКС) під час засідання 2 червня обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для колишнього голови правління "Приватбанку” Олександра Дубілета.

Раніше, 29 березня НАБУ оголосило в розшук ексголову правління ПриватБанку Дубілета. Детектив НАБУ виніс таку постанову.

Сьогодні Нацбанк погодив нового голову правління ПриватБанку - Герхарда Бьоша.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Три авіаудари по Харкову: 14 постраждалих, серед них – двотижневе немовля
04 липня 2024, 00:02
На Миколаївщині через пожежу сухої трави знову горіли будинки
03 липня 2024, 22:15
Під Торецьком росіяни атакували евакуаційне авто: поранені парамедики
03 липня 2024, 21:20
У дві та три черги: як 4 липня українцям відключатимуть світло
03 липня 2024, 20:43
На Полтавщині через російську атаку пошкоджені школа та дитсадок, загинула людина
03 липня 2024, 20:05
Ранковий удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 53
03 липня 2024, 19:31
На Черкащині російська агентка отримала довічне за державну зраду
03 липня 2024, 18:50
У Дніпрі продовжують розбирати конструкції зруйнованої ракетою багатоповерхівки
03 липня 2024, 18:42
На Полтавщині поліція розслідує побиття немовляти
03 липня 2024, 18:14
На Херсонщині здетонував вибухонебезпечний предмет: постраждали двоє цивільних
03 липня 2024, 17:50