UA | RU
02 квітня 2021, 13:40

Аварія "Інтерсіті" під Запоріжжям: чиновників "Укразалізниці” підозрюють в халатності

Під час інциденту 29 березня у вагонах поїзда знаходилося 88 пасажирів, внаслідок аварії ніхто не постраждав
Під час інциденту 29 березня у вагонах поїзда знаходилося 88 пасажирів, внаслідок аварії ніхто не постраждав

“Укрзалізниця” відсторонила від виконання обов’язків низку керівників Придніпровської залізниці через сходження з колій 6 вагонів поїзда “Інтерсіті” під Запоріжжям.

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці”, передає RegioNews.

Відомо, що було відсторонено заступника директора, першого заступника начальника, головного інженера служби колії та інших керівників регіональної філії "Придніпровська залізниця".

"Укрзалізниця” відсторонила від виконання посадових обов’язків низку керівників Придніпровської залізниці, службова недбалість яких ймовірно і призвела до сходження 6 вагонів поїзда Інтерсіті+ Київ - Запоріжжя. Попередні висновки службового розслідування причин аварії - грубі порушення в утриманні верхньої будови колії", - йдеться в повідомленні.

В ході розслідування, яке проводить спеціальна комісія, були виявлені технологічні порушення під час виконання колійних робіт на ділянці, де сталася аварія. Також були виявлені порушення під час ведення журналів обліку.

Вже є попередні результати розслідування аварії поїзда та перелік винних, яких ми звільнимо та притягнемо до відповідальності, а коло відповідальних осіб може бути розширене. Також за зазначеним фактом Національна поліція відкрила кримінальне провадження", - заявляє в.о. голови компанії Іван Юрик.

Нагадаємо, 29 березня під Запоріжжям з рейок зійшов потяг Інтерсіті. Шість з дев'яти вагонів поїзда Київ-Запоріжжя зійшли з рейок за 50 кілометрів до кінцевої станції.

Згодом була названа попередня причина інциденту. Ввечері того ж дня "Укрзалізниця" відновила рух потягів між Запоріжжям і Дніпром.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...