UA | RU
06 січня 2021, 17:46

У Раді заявили, що Конституційний Суд може працювати й без Тупицького

Там вважають, що відсторонення очільника КСУ главою держави було законним
Там вважають, що відсторонення очільника КСУ главою держави було законним
Фото: КСУ

Указ президента України Володимира Зеленського про відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького не призведе до блокування роботи КСУ.

Як пише RegioNews, таку думку у коментарі "Укрінформу" висловив голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін.

За його словами, відсторонення очільника КСУ главою держави було законним.

"Жодних рішень жодного органу влади, які якимось чином впливали на роботу Конституційного Суду не ухвалювалося... Суд може працювати й без пана Тупицького тимчасово поки він є відстороненим від посади”, - зазначив парламентар.

Костін нагадав, що відповідно до законодавства в разі відсутності очільника КСУ його обов’язки виконує перший заступник.

Говорячи про процедуру дострокового звільнення судді Конституційного Суду, очільник правового парламентського комітету висловив припущення про необхідність дискусії щодо її зміни, нагадавши, що наразі суддів може звільнити лише КСУ.

Нагадаємо, раніше у КСУ заявили, що Тупицький працюватиме і далі попри указ Зеленського про його відсторонення.

Відомо, що 29 грудня Зеленський скликав засідання РНБО через кризу з Конституційним судом та того ж дня усунув Тупицького від посади судді КСУ на два місяці.

30 грудня в КСУ заявили, що Зеленський вийшов за межі повноважень, коли усунув Тупицького і оголосили про намір через відсторонення Тупицького президентом провести спецзасідання.

В Офісі президента у відповідь заявили, що заява КСУ про перевищення Зеленським повноважень "юридично нікчемною"

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...