UA | RU
06 липня 2020, 15:16

У Кривому Розі провели спецоперацію: за збут та виготовлення наркотиків затримали 10 осіб

Шляхом закладок та через мережу Інтернет вони збували наркотичні речовини по всьому місту
Шляхом закладок та через мережу Інтернет вони збували наркотичні речовини по всьому місту
Фото: Нацполіція

У Кривому Розі правоохоронці провели понад 40 обшуків і затримали злочинне угруповання за виготовлення та збут наркотиків на території міста.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

За результатами обшуків вилучено нарковмісні лікарські препарати, метамфетамін, канабіс, опій, травматичний пістолет, набої, техніку та грошові кошти.

Попередньо встановлено, що щомісячно члени групи отримували незаконний прибуток в розмірі близько півтора мільйона гривень.

До складу злочинної групи входили четверо місцевих чоловіків та троє жінок віком від 20 до 53 років. Четверо з них раніше судимі за вчинення аналогічних злочинів", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці продовжують роботу, направлену на встановлення місця знаходження та документування злочинної діяльності інших учасників злочинного угрупування на території міста.

Також 4 липня співробітники Криворізького відділу поліції в одній з аптек у Металургійному районі провели санкціонований судом обшук. У ході заходу вилучили 2000 пігулок, 20 ампул, до складу яких входить псевдоефедрин та майже 22 тис. гривень отримані від незаконного продажу препаратів. Затримано 50-річну жінку.

Того ж дня правоохоронці Тернівського відділення поліції за участю полку поліції особливого призначення провели ряд обшуків у домоволодіннях містян, підозрюваних у збуті наркотичних засобів.

Поліцейські вилучили канабіс, порошкоподібну речовину схожу на метамфетамін, набої, мобільні телефони та гроші. 40- та 57-річних наркозбувачів затримали.

Також поліцейські Саксаганського відділення поліції під час розслідування кримінального провадження провели обшук за місцем проживання 30-річного чоловіка. В результаті вилучили травматичний пістолет та набої до нього.

Вилучені предмети та речовини направлено на експертизу. Після результатів якої буде вирішено питання про відкриття кримінального провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України.

За переліченими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 307 (збут наркотичних речовин) та ч. 1 ст. 320 Кримінального кодексу України (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів).

Раніше повідомлялось, що у смт Дашів Іллінецького району Вінницької області в ніч на 5 липня сталася НП: невідомі підірвали банкомат і викрали з нього гроші — близько мільйона гривень.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
У Рівному чоловік збирав вишні та наштрикнувся на металевий паркан
03 липня 2024, 15:05
На Львівщині п’яний водій мікроавтобуса виїхав на зустрічку і в’їхав у легковик: двоє постраждалих
03 липня 2024, 14:59
Авіаудар по Руській Лозовій на Харківщині: в ДСНС показали наслідки
03 липня 2024, 14:54
За добу в Україні потонули 22 людини, з них – 2 дитини
03 липня 2024, 14:45
СБУ оголосила про підозру у державній зраді меру Вовчанська
03 липня 2024, 14:36
Удар по Дніпру: кількість загиблих зросла до пʼяти, – Зеленський
03 липня 2024, 14:27
У Дніпрі 4 липня оголосили Днем жалоби, – мер
03 липня 2024, 13:58
Зеленський "втомився" від Шмигаля та планує звільнити його, — ЗМІ
03 липня 2024, 13:51
Росіяни вдарили по Херсону: двоє мешканців отримали серйозні травми
03 липня 2024, 13:30
Командир військової частини на Кіровоградщині переплатив 12 млн гривень на закупівлях
03 липня 2024, 13:22