UA | RU
18 червня 2020, 11:20

МОЗ прорахував 81 сценарій розвитку пандемії коронавіруса в Україні

На думку головного санітарного лікаря, причиною зростання хворих є ослаблення карантину, а не збільшення тестувань
На думку головного санітарного лікаря, причиною зростання хворих є ослаблення карантину, а не збільшення тестувань
Фото: з відкритих джерел

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що в МОЗ зробили чітку модель і прорахували 81 сценарій, за яким може розвиватися на території України епідемія коронавіруса.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу, передає RegioNews.

Ретроспективно вибрали зараз три найбільш оптимістичних сценаріїв, які враховують саме сезонність, літній час. Оскільки тільки на Схід Європа вибивається із сезонності. Ми хотіли подивитися, чи є в Україні сезонність по коронавірусній хворобі", - заявив він.

За словами Ляшка, якщо українці будуть продовжувати дотримуватися правил адаптивного карантину - є 4 варіанти розвитку подій.

"Ми хотіли подивитися, чи є в Україні сезонність коронавірусної хвороби чи ні, і у нас є "чорний", "жовтий", "зелений" сценарій", - зазначив він.

За його словами, за "чорним" сценарієм, якби в березні не ввели карантин, то без карантинних заходів до кінця року в країні було б 145 тисяч померлих людей.

"Якщо сезонність буде 100% нульова, тобто, влітку не повинні реєструватися випадки, тоді у нас повинне бути не більше 1000 померлих", - повідомив Ляшко.

Заступник голови МОЗ підкреслив, що в Україні вже від коронавіруса померли 966 осіб.

Останнім часом ми даємо істотний приріст, якій більше загальносвітового. Причиною такого зростання є початок ослаблення карантину, а не збільшення тестувань", - упевнений він.

За словами Ляшка, це сталося, так як заробив метрополітен та інший громадський транспорт, відкрилися дитячі садки. Після цього, з урахуванням інкубаційного періоду, і почалося збільшуватися кількість хворих.

Раніше повідомлялося, що станом на ранок 18 червня в країні вже 34 063 хворих коронавірусом, за добу зафіксували 829 нових випадків. Внаслідок хвороби в цілому померли 966 осіб, з них 23 за останню добу.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...