UA | RU
13 травня 2020, 14:44

Міністра інфраструктури запросили на інспекцію аеродрому у Миколаїв

У миколаївському аеропорту переконані, що їхня смуга набагато краща за херсонську
У миколаївському аеропорту переконані, що їхня смуга набагато краща за херсонську
Фото: Facebook

Міністра інфраструктури України Владислава Криклія запрошують до Миколаєва проінспектувати якість злітно-посадкової смуги місцевого аеродрому.

Пост із запрошенням міністра опублікував у Facebook директор КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" і за сумісництвом депутат обласної ради Федір Барна, передає RegioNews.

Варто зазначити, що напередодні міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що вважає недоцільним вкладати з державного бюджету гроші у розвиток аеропорту Миколаєва, оскільки в Херсоні вже є працюючий аеропорт, де, на думку міністра, посадкова смуга в кращому стані. Про це він розповів в ефірі телеканалу НІС-ТВ.

Після цього, за словами Барни, він отримав десятки дзвінків і СМС зі словами підтримки від пілотів та представників авіакомпаній, у тому числі і міжнародних "лоукостерів", з якими аеропорт "Миколаїв" веде переговори щодо запуску рейсів.

Всі вони в один голос запевнили, що, якби міністр своїми очима побачив злітно-посадкову смугу у миколаївському аеропорту, то ніколи б не повторив би тої заяви, яку він зробив", - упевнений керівник КП.

У зв'язку з цим Барна запросив міністра інфраструктури своїми очима побачити, що вже зроблено, і в якому стані злітно-посадкова смуга. Директор аеропорту впевнений, що Криклій змінить свою думку після побаченого.

Сьогодні ми працюємо над планом виходу із карантину. У нас є чіткі пункти та графіки. До речі, незважаючи на те, що вже зараз обговорюються варіанти відновлення перельотів всередині України, досі ні від Украероруху, ні від міністерства інфраструктури немає чітких сигналів, як будуть працювати аеропорти після закінчення карантину. В тому числі, незважаючи на розпорядження президента, миколаївський аеропорт досі не отримав чіткої відповіді щодо роботи диспетчерів", - написав Барна.

Зазначимо,що злітно-посадкова смуга у Миколаївському міжнародному аеропорту була відновлена в 2017 року за 24 мільйони гривень, які були виділені з бюджету Миколаївської міської ради.

Варто додати, що після ремонту у миколаївському аеропорту розгорівся цілий скандал. Наразі у КП будівельна компанія "Житлопромбуд" хоче через суд стягнути 43 мільйони гривень.

Раніше повідомлялося, що рейси "Миколаїв-Київ" можуть запустити 2 липня.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
В полі на Вінниччині знайшли уламки ударного дрона, збитого силами ППО
05 липня 2024, 00:16
У Повітряних силах пояснили, чому Росія стала рідше обстрілювати Київ
04 липня 2024, 23:44
Росіяни погрожують депортацією українцям на окупованих територіях, які не отримали паспорт РФ
04 липня 2024, 22:24
Ракетний удар по Одещині — загинула людина, семеро поранених
04 липня 2024, 21:23
Внаслідок обстрілів Харківщини загинули дві жінки
04 липня 2024, 20:50
Після скандалу з ТЦК працівники одеської "швидкої" отримають бронювання від мобілізації
04 липня 2024, 20:21
Якою буде ситуація з відключеннями світла взимку — експерт навів три сценарії
04 липня 2024, 19:52
Дніпропетровська ОВА показала наслідки нових обстрілів: росіяни били дронами і артилерією
04 липня 2024, 19:14
Масштабна пожежа у Подільському районі Києва — стало відомо про постраждалого
04 липня 2024, 19:01
Мільйон доларів за посаду — правоохоронці викрили масштабну корупцію на митниці
04 липня 2024, 18:43