UA | RU
10 травня 2020, 12:03

Послаблення карантину в Україні: що відкриється 11 травня

У Києві обмеження почнуть знімати із 12 травня, а у Львові карантин будуть пом'якшувати частково
У Києві обмеження почнуть знімати із 12 травня, а у Львові карантин будуть пом'якшувати частково
Фото: flickr

З 11 травня в Україні розпочнеться перший етап ослаблення карантинних заходів, зокрема буде дозволено відвідувати парки, перукарні і літні майданчики ресторанів.

Про це в Facebook розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає RegioNews.

За його словами, будуть доступні сквери та зони відпочинку. Відкриються салони краси, підприємства оптової і роздрібної торгівлі непродовольчими товарами.

Нагадую, 11 травня в Україні будуть ослаблені карантинні заходи. Сьогодні нам дуже важливо знайти баланс між збереженням життя і здоров'я людей і поступовим запуском економіки. Тому організація необхідних протиепідемічних заходів та їх дотримання є надзвичайно важливим питанням", - написав Віктор Ляшко.

Він додав, що починають роботу на винос підприємства громадського харчування, літні майданчики кафе і ресторанів відкриваються за умови дотримання дистанції між відвідувачами в 1,5 метра. Також відкриваються музеї і бібліотеки.

Відкриваються контори аудиторів, адвокатів, нотаріусів, психологів, журналістські редакції. Інші обмеження будуть діяти до 22 травня.

Але при цьому вихід з карантину буде поступовим і його умови в різних містах та регіонах держави можуть відрізнятися. Рішення про пом'якшення карантину влада на місцях приймає самостійно, грунтуючись на рекомендаціях Кабінету міністрів.

Так, у Києві обмеження будуть знімати з 12 травня. Крім озвучених головним санітарним лікарем ослаблень, у столиці в неділю відновлять роботу 19 продовольчих ринків, які виконали протиепідемічні вимоги.

А от у Львові влада ще не вирішила, чи будуть відкриті перукарні, фітнес-центри та салони краси, це рішення ухвалять 12 травня.

Однак з 11 травня в місті дозволили відвідувати парки, сквери та спортивні майданчики. Також буде відновлено торгівля промисловою групою товарів, крім одягу та взуття.

Всі магазинчики з господарськими та іншими товарами будуть працювати. Так розвантажимо наплив покупців з великих торгових центрів. Також запрацюють літні тераси кафе і ресторанів. Треба розуміти, що всі ці речі можливі тільки при суворому дотриманні протоколів", - повідомив мер Львова Андрій Садовий.

У Черкасах, де мер міста планував з 1 травня приступити до пом'якшення обмежень, Окружний адміністративний суд скасував рішення по ослабленню карантину в місті.

Нагадаємо, карантин у країні продовжено до 22 травня. При цьому вже з 11 травня заплановано ряд послаблень. Втім, уряд не виключає можливості повернутися до жорстких заходів в разі зростання захворюваності.

04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
СБУ проводить перевірки у Сумах: що потрібно знати містянам
05 жовтня 2024, 15:21
Росіяни намагаються сховати техніку та військових у Маріуполі у "безпечні місця"
05 жовтня 2024, 14:46
На Донеччині був збитий російський літак
05 жовтня 2024, 14:16
Залужний висловив свою позицію щодо мобілізації чоловіків віком 18-25 років
05 жовтня 2024, 13:36
У Костянтинівці на Донеччині запроваджують 20-годинну комендантську годину
05 жовтня 2024, 13:12
Групове зґвалтування 14-річної дівчинки на Закарпатті: захист обвинувачених вимагає закриття справи
05 жовтня 2024, 12:47
На Полтавщині у пожежі загинула сім'я з двома малими дітьми
05 жовтня 2024, 12:09
Косметологиню із Харкова підозрюють у вбивстві клієнтки
05 жовтня 2024, 11:29
У Полтаві 12-річна дівчинка порізала собі вени та вистрибнула з вікна багатоповерхівки
05 жовтня 2024, 11:11
На Запоріжжі внаслідок російського обстрілу загинули двоє людей
05 жовтня 2024, 10:33