UA | RU
29 квітня 2020, 09:42

Пожежі в Чорнобильській зоні відчуження вдалося локалізувати

Тим часом в Житомирській області зафіксовно нові осередки вогню
Тим часом в Житомирській області зафіксовно нові осередки вогню
Фото: ДСНС

Станом на 29 квітня в Зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС підрозділи Державної служби із надзвичайних ситуацій локалізували усі осередки пожеж.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС, передає RegioNews.

Рятувальники здійснюють заходи із гасіння окремих осередків тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в місцях, де пройшов вогонь.

Залучено 590 чоловік та 150 одиниць техніки, зокрема 2 вертольоти, якими 28 квітня було здійснено 52 скиди води масою 104 тони.

У Житомирській області пожежі у лісових масивах Овруцького району локалізовані, підрозділи ДСНС спільно із працівниками Словечанського лісового господарства продовжують ліквідацію окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини.

Вдалося локалізувати пожежі і на території Білокоровицького та Олевського лісових господарств. 28 квітня стало відомо про загорання сухої трави та лісового масиву в Олевському районі на території Поліського природного заповідника поблизу с. Рудня-Перганська.

Силами ДСНС надається допомога працівникам Перганського лісництва у гасінні окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини.

До гасіння пожеж на території області залучено 497 пожежних і 100 одиниць техніки, зокрема 3 літаки АН-32П, якими 28 квітня здійснено 8 скидів води масою 64 тони.

Нагадаємо, пожежі у Чорнобилі почалися на початку квітня. Попри тривалу роботу рятувальників, досі є небезпека виникнення нових пожеж.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...