UA | RU
13 березня 2020, 14:08

У Словенії застрягли автобуси з українцями, які поверталися з Італії додому

На кордоні між Італією і Словенією застрягла група з 100 українців, яких не пропускають словенські прикордонники через спалах коронавірусу
На кордоні між Італією і Словенією застрягла група з 100 українців, яких не пропускають словенські прикордонники через спалах коронавірусу
Фото: tsn.ua

Як передає RegioNews, про це ТСН.ua розповіли заблоковані на кордоні українці.

За їх словами, на словенсько-італійський кордон вони прибули ввечері 12 березня. Місцеві прикордонники поміряли температуру у водія і прийняли рішення не пропускати автобуси та закликали їх повертатися до Італії. Однак більшість з них не хоче повертатися, оскільки термін їх перебування за біометричними паспортами в країнах ЄС закінчується, а тому вони ризикують отримати депортацію і заборону на в'їзд.

"В Італії назад ніхто не хоче повертатися. Багато пасажирів не мають, куди повертатися. Люди їздять по біопаспортів і у них закінчуються дні. Якщо вони будуть повертатися, їм просто дадуть депортацію", - розповідають вони.

Як зазначаєтся, разом з українськими автобусами на кордоні застрягли і румунські автобуси, але без пасажирів. Автобуси в Україні виконували рейси Мілан-Київ і Барі-Херсон.

Українці розповіли, що зв'язувалися з консулами МЗС України в Італії, Словенії та Австрії. Ті обіцяють їм допомогти. Також вони знаходяться на зв'язку з представниками автобусних перевізників, які також працюють над вирішенням питання. У той же час словенська поліція намагається вигнати українців з паркінгу на КПП і змусити повернутися назад в Італію, які категорично відмовляються це робити.

Зазначимо, 5 березня в Словенії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом. Там захворів чоловік, який повернувся з Марокко.

Читайте також: Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється)

Нагадаємо, 11 березня ВООЗ оголосила пандемію через коронавірус, а Україна припинила авіасполучення з Італією через коронавірус.

12 березня США припинила на 30 днів будь-яке сполучення з Європою, включаючи морські та авіаперевезення, щоб стримати поширення коронавірусу.

Станом на 12 березня в Україні зафіксовано вже три випадки захворювання на коронавірусну інфекцію - у чоловіка в Чернівцях (перший випадок коронавірусу), у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого повернулася з Італії.

11 березня Кабмін ввів карантин в усіх областях з 12 березня по 3 квітня. В Києві заборонили масові заходи, вчитись будуть дистанційно, а пробне ЗНО хочуть перенести.

З 11 березня посилений контроль введений на контрольно-пропускних пунктах на Донбасі через загрозу коронавірусу.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Внаслідок ракетного удару у Києві пошкоджена багатоповерхівка
30 червня 2024, 19:53
Обстріл Харкова: загиблий чоловік був працівником "Нової пошти"
30 червня 2024, 18:09
Безугла подала заяву у ДБР на Сирського
30 червня 2024, 17:41
Під російський удар у Харкові потрапило відділення пошти
30 червня 2024, 17:03
Авіаудар по Харкову: влада оприлюднила дані про постраждалих
30 червня 2024, 16:51
Росіяни поцілили по цивільному підприємству у Харкові, виникла пожежа
30 червня 2024, 16:45
Зеленський пояснив, за якою моделлю можуть вестися переговори з Росією
30 червня 2024, 16:15
Побилися через жінку: на Закарпатті затримали 21-річного чоловіка за підозрою в убивстві
30 червня 2024, 15:34
Окупанти вдарили авіабомбами по Херсонщині — загинула людина, семеро поранених
30 червня 2024, 14:55
На Буковині прикордонник застрелив чоловіка, який напав на нього з мачете, — ЗМІ
30 червня 2024, 14:19