UA | RU
14 серпня 2024, 02:40

Суд на Сумщині зобов'язав шанувальника Путіна читати "Кобзар"

фото: kobzar.in.ua

Суд у Сумській області визнав винним пенсіонера із селища Липова Долина, який виправдовував російську агресію проти України та висловлював підтримку президенту РФ. Чоловіку призначили умовне покарання та зобовʼязали прочитати книгу «Кобзар»

Про це йдеться у вироку Липоводолинського районного суду, передає RegioNews.

Як зазначається у матеріалах справи, обвинувачений мав проросійські погляди. У спілкуванні з людьми він відкрито підтримав дії Росії та схиляв інших людей до такої ж позиції.

Свідок, якого допитали у рамках розслідування розповів, що у квітні цього року обвинувачуваний ділився з ним думками про те, як російські війська "вже скоро звільнять територію Сумщини від нацистів та націоналістів". Також чоловік розповідав, що хотів би стати одним з представників окупаційної влади.

Дали свідчення і інші знайомі чоловіка. За їхніми словами, пенсіонер говорив, ніби "недолугі дії вищого керівництва нашої країни призвели до вбивств наших військових, оскільки вони неправомірно здійснюють опір російським військам". Також він переконував, що росіяни насправді нібито не несуть війну в Україну, а "намагаються її звільнити від крадіїв та олігархів". Також у розмовах зі свідками він вихваляв дії Путіна.

За підсумками судово-лінгвістичної експертизи також було доведено, що обвинувачений, серед іншого, виправдовував війну РФ проти України.

Свою вину чоловік визнав у суді та пояснив, ніби говорив сусідам та землякам проросійські тези лише щоб "насолити", бо має з ними конфлікт. Насправді, за словами чоловіка, у нього цілком проукраїнські погляди. Пенсіонер уклав із прокурором угоду про визнання винуватості, він отримав умовний термін на 3 роки.

Також "для формування більш стійких проукраїнських поглядів та переконань" суд зобовʼязав чоловіка прочитати "Кобзар" Тараса Шевченка, що має проконтролювати орган пробації. Окрім того, засуджений має сплатити понад 6 тисяч грн за експертизу.

Нагадаємо, раніше жительці Черкащини, яка возвеличувала Росію та заперечувала агресію проти України, суд призначив умовне покарання на три роки. Також її зобов’язали читати українську літературу.

09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...
03 вересня 2024
Влада готується до великого перезавантаження Кабміну: хто з міністрів втратить свої посади
Цього тижня, найімовірніше, вирішиться епопея з переформуванням Кабінету міністрів, яка тривала останні чотири місяці
02 вересня 2024
Будівництво Чигиринської АЕС, або як закопати мільярди заради піару
Керівництво "Енергоатому", що керує усіма атомними електростанціями в Україні, вирішило семимильними кроками розвивати атомну енергетику в Україні. Втім, поки невідомо, за які кошти усе це можна зроби...
У Вінниці чоловік вбив дружину, а потім викинувся з вікна
11 вересня 2024, 01:02
На Полтавщині швидкісний потяг на смерть збив жінку
11 вересня 2024, 00:06
Як змінилися статки Коломойського за рік його перебування у в'язниці — дані Forbes
10 вересня 2024, 23:48
Керівник відділення пошти у Львові, який привласнив пенсії 18 людей, постане перед судом
10 вересня 2024, 22:19
У Києві на стадіон кинули гранату, постраждав підліток
10 вересня 2024, 21:40
Голова Черкаської ОВА закликав хасидів не їхати цього року на паломництво в Умань
10 вересня 2024, 21:39
Побиття військового у Смілі на Черкащині: нападнику оголосили про підозру
10 вересня 2024, 21:06
На Дніпропетровщині під час розмінування загинув сапер ДСНС
10 вересня 2024, 20:17
Біля кордону зі Словаччиною затримали порушника у військовій формі
10 вересня 2024, 19:56
Донька ексмера Полтави Мамая намагалася зняти арешт із майна
10 вересня 2024, 19:36