UA | RU
05 травня 2020, 11:11

Улітку на Прикарпатті запрацює Гобітхіл

Через карантин відкриття Гобітхіла у Верховинському районі відбудеться на місяць пізніше, ніж планувалося
Через карантин відкриття Гобітхіла у Верховинському районі відбудеться на місяць пізніше, ніж планувалося
Фото: сторінка Андрія Боєчко у Facebook

Презентацію міста планували провести з 2 по 9 травня, однак пандемія внесла корективи. Відтак перші 10 гобітських криївок будуть готові до прийому гостей з 15 червня.

Про це у соціальній мережі Facebook повідомив Андрій Боєчко.

"Гобітхіл - це не готельний комплекс і не турбаза. Це містечко, столиця казкової української країни, яку ми прагнемо побудувати в столиці Гуцульщини - Верховині. Ми прагнемо поєднати культуру і традиції казкової Гобітанії і реальної Гуцульщини", - йдеться в дописі.

Кожна хатинка має свого власника, і сам власник вирішує, здавати своє житло в оренду чи ні. Усі криївки унікальні як зовні, так і всередині.

Наразі завершено другу чергу будівництва, третю розпочнуть восени. Другі 10 криївок планують завершити до 15 липня.

Оскільки Гобітхіл - це казкове місто-країна, в нього будуть Герб, Гімн, прапор, валюта, Конституція, декларація про Незалежність від орків, обрана влада, митниця, жандармерія, військо, шрифт, символи, правила, суд, преса, пошта.

"Кожен мешканець Гобітхіла матиме паспорт гуцульського Гобіта. Решту "атрибутів" розроблять пізніше. Єдиною домінуючою релігією Гобітхіла є любов до України, збереження та відтворення традицій жителів карпатських гір та віра в добро", - наголошує Боєчко.

В містечку працюватиме колиба, санна та лижна траси, траса для зорба, тарзанка і багато інших атракцій для дітей. На полянах і в лісах навколо Гобітхіла ростуть гриби, ягоди, трави, квіти, дерева і кущі. Головне завдання організаторів - витягти дітей з інтернету і затягти в природу.

В Гобітхілі працюватимуть також майстерні гончарів, ковалів, килимарів та різьбярів. Там навчатимуть дітей традиційним карпатським ремеслам.

Окрасою міста стане озеро з форелями та осетрами.

"Мешканці Гобітхіла є власниками свого міста і всього, що є на його території. Ми встановлюємо в Гобітхілі найсучаснішу систему септиків та вводимо обов’язкове сортування сміття. Поліетиленові пакети в місті використовувати заборонено", - повідомляють організатори.

Читайте також: на Львівщині спотворили Стільське Городище. На території пам'ятки археології національного значення два тижні тривають ремонтні роботи без погодження з органами влади.

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...