UA | RU
24 березня 2023, 15:29

"Слуги народу" в Полтаві не допустять реалізації сценарію "Мамай 2.0", – нардеп Олексій Устенко

Фото: Facebook

Команда «Слуги народу» в Полтавській міській раді виступає за негайне формування нового порядку денного з проєктів рішень, які не викликають сумнівів, що їх ухвалення буде виключно в інтересах полтавців

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив нардеп, голова Полтавської облорганізації "СН" Олексій Устенко, передає RegioNews.

Устенко заявив, що команда "Слуги народу" в Полтавській міській раді не братиме участі в сесіях, порядок денний яких формується зі включенням суперечливих питань. За його словами, "Слуга народу" запропонує власний порядок денний, який має стати "першим кроком у широкій програмі розвитку Полтави".

"Наша чітка позиція і наш вибір – Полтава повинна позбутися такого ганебного явища, як "мамаївщина", і далі розвиватися так, щоб стати містом, комфортним для всіх, хто в ньому живе. А не бути зручною "годівницею" для купки людей, наближених до відстороненого міського голови", – заявив Устенко.

На його думку, зараз політичні опоненти "Слуги народу" "в особі тих, хто останні роки підтримував корупцію міського голови, допомагав йому зберегти владу, займав при ньому посади чи просував родичів на "хлібні місця" в мерії, намагаються нав’язати сценарій "Мамай 2.0". Але "Слуги народу" не допустять цього, запевняє нардеп.

Устенко впевнений, що "секретар Мамая" Андрій Карпов тільки на словах прагне очищення влади, а натомість намагається протягнути через міськраду відверті "шкурні" питання".

"При цьому Андрій Карпов у найгірших традиціях свого попередника намагається спекулювати на питаннях підтримки військових. Він включає в порядок денний разом зі "шкурними" питаннями проєкти рішень, які мають суспільну вагу та резонанс", – пише Устенко.

Нардеп заявляє, що "Слуга народу" в Полтаві ініціює справжнє перезавантаження влади, а першим кроком до цього має стати "новий порядок денний, який має об’єднати депутатів. Це програма об’єднання не навколо корупційних "шкурняків", а задля вирішення наболілих проблем та розвитку Полтави".

Сьогодні, 24 березня 2023 року, в Полтаві не відбулося засідання сесії міськради під головуванням секретаря – в.о. міського голови Андрія Карпова через відсутність кворуму. На засідання прийшли лише 19 депутатів із 42.

Нагадаємо, що 2 березня 2023 року ВАКС виніс вирок Полтавському міському голові Олександру Мамаю, який визнав свою вину у корупційних діях. Суд позбавив Мамая волі на 5 років з іспитовим терміном на рік і відповідно на рік відсторонив його від посади. Олександр Мамай передав повноваження міського голови секретарю міськради Андрію Карпову з "Євросолідарності", яка разом із фракціями "За майбутнє", ексОПЗЖ та "Партією простих людей" Сергія Капліна складали основу більшості в міськраді.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
Сили оборони стабілізували лінію фронту на Харківщині, – ОВА
20 травня 2024, 18:25
На Волині викрили підпільне виробництво алкоголю відомих марок
20 травня 2024, 18:03
На Херсонщині вводять погодинні відключення світла: графік
20 травня 2024, 17:52
У Міноборони пояснили, скільки років дійсний висновок ВЛК
20 травня 2024, 17:22
В Одесі затримали ворожого агента, який шпигував за позиціями ППО
20 травня 2024, 17:21
Прикордонники знищили замасковану позицію та міномет росіян на Запорізькому напрямку
20 травня 2024, 16:56
На Донеччині спіймали зрадника, який готував "прорив” рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту
20 травня 2024, 16:45
Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами, – Литвиненко
20 травня 2024, 16:33
Ексмера Купʼянська судитимуть за державну зраду
20 травня 2024, 15:59
На Львівщині іномарка з'їхала в кювет: четверо постраждалих, водійку затримали
20 травня 2024, 15:55