UA | RU
19 лютого 2024, 16:31

Особовому складу ЗСУ представили нового командувача Об’єднаних Сил Содоля

Фото: Facebook

Сьогодні, 19 лютого, особовому складу Командування об’єднаних сил ЗС України представлено новопризначеного командувача генерал-лейтенанта Юрія Содоля

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

Кадрова перестановка у командуванні відбулась ще 11 лютого, тоді президент Володимир Зеленський звільнив з цієї посади Сергія Наєва та призначив на його місце Сергія Содоля.

До призначення Содоль обіймав посаду командувача Морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Ще з перших днів повномасштабного вторгнення Росії Содоль відповідав за оборону на одній з найскладніших ділянок фронту.

Юрій Содоль народився 26 грудня 1970 року в Чугуєві, Харківської області, у родині військових. Свою освіту він отримав у Маріуполі, Донецької області, закінчивши середню школу у 1988 році. Тоді ж вступив до Сумського вищого артилерійського командного училища, де завершив навчання у 1992 році.

Він також успішно закінчив Національну академію оборони України у 2002 році, за спеціальністю бойове застосування та управління діями підрозділів Сухопутних військ.

У 2003 році він розпочав службу в Десантних військах ЗС України Юрій Содоль розпочав. А у 2007 році був призначений командиром 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

З 2014 року Содоль воює проти Росії. Спочатку на посаді командира 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Содоль очолював військові операції в найгарячіших точках: бої за Рубіжне, штурм Ямполя, оборона Донецького аеропорту, прикриття виходу українських сил з Дебальцевого.

У 2015 році Содоля призначили першим заступником командувача Десантно-штурмових військ, а з березня 2018 року він обіймав посаду Командувача Морської піхоти ВМС ЗС України.

У лютому 2022 року Содоля було нагороджено званням Героя України за активну участь у боях під Волновахою, Донецької області. Він там організував успішний контрнаступ та вивів людей з-під атаки противника. Це дало змогу врятувати життя сотням військових. Він також брав участь в обороні Маріуполя.

У 2023 році Содоль очолював оперативно-тактичне угруповання у Донецьку на Вугледарському напрямку.

Нагадаємо, 10 лютого генерал-лейтенанта Олександра Павлюка звільнили з посади першого заступника міністра оборони, бо він переходить на іншу посаду.

9 лютого президент Володимир Зеленський повідомив про призначення Анатолія Баргилевича начальником Генерального штабу ЗСУ замість Сергія Шаптали.

Президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ.

9 лютого президент Володимир Зеленський також присвоїв Валерію Залужному, який напередодні був відправлений у відставку з посади головнокомандувача ЗСУ, звання Героя України.

Читайте також: Найдосвідченіший командувач, що звільняв Харківщину: чим відомий новий головком ЗСУ Олександр Сирський

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
У які години діятимуть графіки відключення світла 6 липня: інформація від Укренерго
05 липня 2024, 18:52
Керівництво університету в Києві незаконно приватизувало 32 службові квартири
05 липня 2024, 18:38
На Київщині горів приватний будинок: загинула жінка, постраждав чоловік
05 липня 2024, 18:15
У Броварах під Києвом відкрився центр рекрутингу до армії
05 липня 2024, 18:03
Кабмін призначив Умєрову двох нових заступників
05 липня 2024, 17:51
Продавав гранати і набої: у Херсоні затримали торговця зброєю
05 липня 2024, 17:44
П'яний працівник автосервісу влаштував у Львові дві ДТП на машині клієнта, авто згоріло
05 липня 2024, 17:37
Росіяни вдарили по сільській раді на Донеччині: загинула працівниця, поранені 14 цивільних
05 липня 2024, 17:15
Екс-правоохоронця з Дніпра затримали за організацію наркоторгівлі на Закарпатті
05 липня 2024, 17:11
У Мін’юсті пояснили, як громадянам дізнатися про наявність штрафу від ТЦК
05 липня 2024, 16:44