UA | RU
02 лютого 2024, 12:21

Суд арештував нерухомість Олега Царьова на майже 500 млн грн, – СБУ

фото: СБУ

Суд арештував нерухомість колишнього народного депутата Олега Царьова, який причетний до фінансування збройної агресії рф

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає RegioNews.

Мова йде про квартиру у центральній частині Дніпра, земельну ділянку на Київщині, а також два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, йдеться про санаторій "Кірова” та музей "Садиба княгині Барятинської”, де наразі проживає Царьов.

Загальна вартість арештованої нерухомості "ексрегіонала” становить майже пів мільярда гривень.

"Блокування активів фігуранта дозволить запобігти їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна”, – підкреслили в СБУ.

За даними слідства, після захоплення українського півострова Царьов переоформив свій кримський санаторій відповідно до законодавства рф. Таким чином він регулярно сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету країни-агресора у вигляді "податків”.

Крім того, Царьов уклав договір з підрозділом росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох кримських об’єктів екснардепа.

Гроші за такі послуги колишній "регіонал” сплачує безпосередньо на банківські рахунки окупаційного угруповання рф, яке дислокується на тимчасово захопленому півострові.

Царьову додатково повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України).

Раніше СБУ кваліфікувала злочинні дії фігуранта за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

"Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України”, – зазначили в СБУ.

Нагадаємо, вночі 27 жовтня в Ялті в окупованому Криму був скоєний замах на вбивство державного зрадника та колишнього нардепа Олега Царьова. Його намагалися застрелити. Згодом у Росії заявили про затримання підозрюваного в замаху на Царьова.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
В РНБО виступили з роз'ясненнями щодо обмеження на використання Telegram
20 вересня 2024, 20:18
На Харківщині внаслідок обстрілів загинули двоє цивільних
20 вересня 2024, 19:33
У Дніпрі чоловік підірвав гранату посеред вулиці
20 вересня 2024, 19:05
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
20 вересня 2024, 18:30
На Полтавщині жорстоко вбили 25-річну жінку: підозрюваний вчинив самогубство
20 вересня 2024, 18:07
На Черкащині лисиця покусала 9-річну дівчинку
20 вересня 2024, 17:52
Росіяни завдали авіаударів по Харкову: відомо про трьох постраждалих
20 вересня 2024, 17:20
На Дніпропетровщині викрили військового, який організував схему незаконного нарахування бойових виплат
20 вересня 2024, 17:05
ЗМІ повідомили про кадрові чистки у Міноборони та натякають на конфлікт між ОП та Будановим
20 вересня 2024, 16:40
У Костянтинівці на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу поранені п'ятеро людей
20 вересня 2024, 16:08