UA | RU
13 лютого 2023, 14:02

Зеленський представив Малюка та Клименка колективам СБУ і МВС

фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський представив новопризначеного голову Служби безпеки України - бойового офіцера, генерал-майора Василя Малюка, а також нового голову МВС Ігоря Клименка

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на повідомлення Зеленського.

"Від початку повномасштабного вторгнення Василь Васильович Малюк довів, що є патріотом, професіоналом і саме тією людиною, яка має керувати Службою безпеки нашої держави", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що СБУ фундаментально та динамічно змінюється, стає міцною та сучасною.

Він додав, що професійні і фахові люди, що працюють в СБУ не дадуть жодного шансу ворогу. За словами президента, головне - не втратити здобутки спецслужби не лише до кінця війни, а й після нашої перемоги, тому що випробувань буде ще дуже багато.

У свою чергу Малюк подякував Зеленському за довіру та пообіцяв, що весь особовий склад СБУ його не підведе, оскільки розуміє рівень відповідальності та викликів.

"Зараз СБУ працює системно: від проведення унікальних спецоперацій до документування воєнних злочинів Російської Федерації", - сказав він.

Малюк зазначив, що зараз неприпустима жодна імітація активної роботи.

"Сьогодні це справжня оперативна бойова робота, контрдиверсійні, антитерористичні операції. І ті, хто не встиг перейнятися цим, - вибачте, з ними будемо прощатися", - сказав він.

Голова СБУ додав, що особливий акцент сьогодні зроблено на контррозвідці. Водночас спецслужба активно бореться і з внутрішнім ворогом.

"Має бути повний контроль оперативної обстановки та своєчасне виявлення будь-яких системних загроз управлінню державою. І не лише виявлення, а й швидке оперативне реагування, документування й затримання негідників", - сказав Малюк.

Він додав, що українці чекають перемоги у війні з Росією, і запевнив, що СБУ зробить усе можливе й неможливе, щоб пришвидшити цю перемогу.

Президент України Володимир Зеленський представив новопризначеного керівника МВС колективу міністерства, йдеться у повідомленні Зеленського.

Зеленський нагадав, що ставив перед загиблим міністром Денисом Монастирським два головних завдання - довіра й повага. Це включає як довіру до українських поліцейських, нацгвардійців, рятувальників та прикордонників, так і довіру до керівництва МВС.

"Денис разом зі своїми колегами робив усе, щоб виконати це завдання. Я вважаю, що його вдалося", - сказав президент.

Зеленський підкреслив, що довіра та повага залишаються серед головних завдань для керівника МВС.

Він зазначив, що Клименко - це відповідальний керівник, який обізнаний з усіма аспектами та напрямками роботи МВС. Він знає як і що потрібно робити, щоб Нацполіція, Нацгвардія, ДСНС, Держприкордонна служба та Міграційна служба продовжували ефективно працювати і виборювати нашій державі перемогу.

"Дякую, що ви з перших днів війни на війні. І, мені здається, це показовий приклад - без гучних слів, але тим не менш - патріотизму", - додав Зеленський.

Нагадуємо, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський загинув у авіакатастрофі 18 січня. У зв'язку із цим уряд призначив Клименка заступником міністра внутрішніх справ і поклав на нього виконання обов'язків міністра внутрішніх справ.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
На Львівщині потяг на смерть збив молоду жінку
20 вересня 2024, 00:18
На Львівщині вщент згорів електромобіль, який був на зарядці
19 вересня 2024, 23:49
Побиття підопічної інтернату на Прикарпатті: у поліції розповіли подробиці
19 вересня 2024, 21:52
Нардеп Камельчук оголосив про вихід зі "Слуги народу" через перейменування його рідного міста
19 вересня 2024, 21:01
Мер Івано-Франківська розповів, скільки людей уже зголосилися стати мовними інспекторами
19 вересня 2024, 20:31
Міський голова Житомира Сухомлин достроково склав повноваження
19 вересня 2024, 19:58
На Волині затримали чоловіка, який намагався ввезти в Україну десятки російських книг
19 вересня 2024, 19:44
Ворог вдарив по селищу Вільча на Харківщині: у свій день народження загинув місцевий чоловік
19 вересня 2024, 19:13
В ДСНС показали, як евакуюють людей з геріатричного пансіонату у Сумах після авіаудару
19 вересня 2024, 18:38
Авіаудар по пансіонату для літніх людей у Сумах: стало відомо про одного загиблого
19 вересня 2024, 18:25