UA | RU
08 травня 2021, 12:07

СБУ відкрила справу за фактом зникнення скандального екссудді Чауса - ЗМІ

3 квітня група невідомих осіб викрала його в центрі столиці Молдови
3 квітня група невідомих осіб викрала його в центрі столиці Молдови
Фото: із відкритих джерел

Служба безпеки України відкрила кримінальну справу за фактом зникнення у Молдові колишнього українського судді Миколи Чауса.

Про це повідомляє "Громадське” із посиланням на адвоката і дружину Чауса, передає RegioNews.

За словами адвоката Олександра Вишневого, матір Миколи Чауса 7 травня допитували співробітники СБУ, також вона спілкувалася зі слідчим.

Раніше дружина Чауса Світлана звернулась до президента Володимира Зеленського з проханням втрутитися в пошуки її чоловіка. Востаннє його бачили у Молдові, і з її слів, екссуддя не мав наміру ухилятися від правосуддя.

Як повідомляє "Українська правда”, в СБУ підтвердили, що розслідують кримінальну справу за фактами викрадення Чауса в Молдові та незаконного переправлення його через кордон.

Слідчими СБУ здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення екссудді Миколи Чауса та незаконного переправлення його через державний кордон. За ознаками злочинів, передбачених статтями 146 та 332 Кримінального кодексу України. Наразі інші дані розголошенню не підлягають", - цитує видання пресслужбу СБУ.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса в отриманні хабаря у розмірі 150 тис. дол. Тоді він став фігурантом ще одного скандалу, коли правоохоронці знайшли на ділянці судді закопані в банках значні суми готівки.

Вже в вересні того ж року Рада підтримала подання Генпрокуратури про затримання та арешт судді Чауса, однак він втік з України і перебував у міжнародному розшуку.

3 квітня група невідомих осіб викрала колишнього суддю Чауса в центрі Кишинева. Молдовські ЗМІ та правоохоронці заявляли, що його вивезли в Україну.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...