UA | RU
15 квітня 2021, 15:14

"Слуга народу" підтримає законопроєкт про спрощене розмитнення автомобілів на єврономерах – Гетманцев

Нардеп каже, що "довелося піти на компроміс"
Нардеп каже, що "довелося піти на компроміс"

Фракція "Слуга народу" підтримає законопроект №4644-д "Про внесення змін до Митного кодексу України про тимчасове спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України".

Про це заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає RegioNews з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Я розумію важливість цього законопроекту, розумію його комплексність, я буду, безумовно, підтримувати цей закон, і фракція теж його підтримає, - сказав Гетманцев.

Народний депутат уточнив, що, вирішивши підтримати цей законопроект, пішов "на важкий для нього компроміс", попри те, що "виступав проти будь-яких компромісів із євробляхерами".

За словами народного депутата, довелося піти на такий компроміс, щоб надати останню можливість людям розмитнити автомобілі на єврономерах, які вони ввезли в Україну до 2021 року.

Як повідомлялося, у січні у Харкові і області поліція почала штрафувати водіїв "євроблях". Водії почали отримувати штрафи в розмірі 8500 грн.

У лютому під парламентом мітингували "євробляхери": хочуть спрощення розмитнення автівок. Мітингарі виступають за ухвалення законопроєкту, що має спростити процедуру розмитнення "євроблях".

Також у Києві під суд підуть шахраї, які підробляли сертифікати для розмитнення авто. Зловмисники видавали підроблені сертифікати для розмитнення авто, які були ввезені в Україну з-за кордону.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...