UA | RU
25 березня 2021, 17:35

СБУ обіцяє нові підозри у справі агента НАБУ Шевченка

Йому висувають звинувачення у продажу російської зброї в Ірак та Сирію
Йому висувають звинувачення у продажу російської зброї в Ірак та Сирію
Фото: Facebook

У справі про створення незаконного збройного формування нардепом 8 скликання Семеном Семенченком та агентом НАБУ Євгеном Шевченком скоро будуть оголошені нові підозри.

Про це під час брифінгу повідомив керівник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Олег Головаш, передає RegioNews.

За його словами, на першому етапі розслідування основним фігурантам справи, які "фактично очолювали різні напрямки цієї ПВК", вручили шість підозр.

Підозри ще будуть, тому що нами призначена низка досліджень і експертиз. Будуть оголошуватися підозри іншим представникам цього незаконного збройного формування", - сказав Головаш.

За словами начальника Управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Костянтина Невмержицького, Служба безпеки України перевіряє Євгена Шевченка на предмет продажу російської зброї до Іраку, Сирії та Афганістану.

Службою безпеки перевіряється причетність безпосередньо Шевченка до налагодження продажу зброї з Російської Федерації до Іраку, Сирії і Афганістану”, - заявив Невмержицький.

Він також показав світлини, на яких Євген Шевченко зображений нібито із покупцями зброї. Крім того, агента НАБУ звинувачують у перепродажу клістронів, виготовлених у Росії.

Нагадаємо, 24 березня СБУ провела обшук у агента НАБУ Шевченка, його підозрюють у створенні незаконних збройних формувань.

Того ж дня в Службі безпеки України заявили, що агент НАБУ Євген Шевченко спільно із нардепом 8 скликання Семеном Семенченком створив приватну військову компанію і займався постачанням в Україну з Росії військових товарів.

Пізніше агент НАБУ Шевченко заперечив свою причетність до звинувачень СБУ у створенні приватної армії.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...