UA | RU
23 березня 2021, 18:47

Погром на Банковій: ЗМІ дізналися зміст постанови від "Слуги народу”

У правлячій партії чекають на щотижневі звіти від силовиків про хід розслідування справи
У правлячій партії чекають на щотижневі звіти від силовиків про хід розслідування справи
Фото: із відкритих джерел

У проєкті постанови щодо подій під час акції протесту біля Офісу президента 20 березня, яку депутати від “Слуги народу” внесли в Раду, засуджуються дії активістів.

Про це повідомляє "Українська правда” із посиланням на текст проєкту постанови, який опинився у журналістів, передає RegioNews.

У випадку ухвалення документу МВС, СБУ та ДБР повинні забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування та надати юридичну оцінку подій на Банковій.

Також правоохоронці мають вивчити обставини, що супроводжували події біля ОПУ на предмет організації або участі у реалізації зазначених подій будь-яких політичних партій чи пов’язаних з ними осіб.

Визначити ступінь вини учасників, організаторів та замовників події у завданні матеріальної шкоди державному майну та забезпечити притягнення винних осіб до відповідальності у відповідності до законодавства", - цитує видання "слуг народу".

Силовики мають кожного тижня в порядку, передбаченому законодавством, надавати Комітету Ради з питань правоохоронної діяльності актуальну інформацію про хід розслідування подій 20 березня.

Крім того, Державне управління справами повинне упродовж трьох днів подати до Верховної Ради інформацію про обсяг завданої будівлі шкоди.

Після встановлення осіб учасників подій, що відбулися біля ОПУ, які завдали шкоди будівлі у співпраці з іншими органами державної влади, вжити заходів, спрямованих на відшкодування завданої майнової шкоди", - йдеться в постанові.

Нагадаємо, 20 березня прихильники Стерненка облили Офіс президента фарбою і закидали фаєрами.

Офіс президента оцінив збитки від акції протесту прихильників Стерненка. Називають суму у 2 мільйони гривень.

Також "Слуги народу" ініціюють позачергове засідання Ради через акцію "за Стерненка". Мають намір дати оцінку подіям 20 березня біля Офісу президента.

Згодом журналісти підрахували, скільки реально коштує усунути пошкодження на будівлі ОП, відмити граніт і реставрувати двері обійдеться щонайбільше в 50 тис. грн.

Раніше в "Слуза народу" повідомили, що позачергове засідання Ради, попередньо, пройде 26 березня. "Слуга народу” внесла в Раду постанову про засудження подій на Банковій.

Також в Офісі президента пообіцяли прозвітувати, скільки витратять на ремонт Банкової, його оцінюють у 250-300 тисяч гривень.

Крім того, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пообіцяв нові підозри учасникам акції "за Стерненка".

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...