UA | RU
22 березня 2021, 16:55

Прихильники Стерненка анонсували нову акцію під Офісом президента

20 березня активісти обмалювали стіни будівлі, пошкодили табличку і двері
20 березня активісти обмалювали стіни будівлі, пошкодили табличку і двері
Фото: із відкритих джерел

Прихильники активіста Сергія Стерненка заявили про намір провести ще одну акцію протесту біля будівлі Офісу президента Володимира Зеленського.

Про це сам Стерненко повідомив у Facebook, передає RegioNews.

Наша наступна зустріч – в день апеляції. Київ, Банкова, Офіс Президента. Дата буде відома незабаром. Готуймося", - написав він.

Мова йде про розгляд апеляції на вирок Сергію Стерненку про 7 років тюремного ув'язнення із конфіскацією половини майна.

Він подякував своїм прихильникам за акцію 20 березня, коли активісти обмалювали фасад офісу глави держави на Банковій.

Водночас адвокати Стерненка повідомили, що планують подати апеляцію на вирок 23 березня.

У апеляційній скарзі будемо просити: 1. Скасувати запобіжний захід; 2. Стерненка Сергія Вячеславовича – звільнити з-під варти у залі суду", - заявив адвокат Масі Найєм.

Захисники Стерненка будуть просити повторно дослідити докази, які були надані стороною обвинувачення. Також адвокати мають намір просити скасувати вирок судді Приморського районного суду Одеси Віктора Попревича від 23 лютого.

Нагадаємо, 20 березня прихильники Стерненка облили Офіс президента фарбою і закидали фаєрами.

Офіс президента оцінив збитки від акції протесту прихильників Стерненка. Називають суму в 2 мільйони гривень.

Також "Слуги народу" ініціюють позачергове засідання Ради через акцію "за Стерненка". Мають намір дати оцінку подіям 20 березня біля Офісу президента.

Згодом журналісти підрахували, скільки реально коштує усунути пошкодження на будівлі ОП, відмити граніт і реставрувати двері обійдеться щонайбільше в 50 тис. грн.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...