UA | RU
22 березня 2021, 13:15

Тимчасовий мер Харкова Терехов розповів про свою близькість з Аваковим

Він виконував роль неформального комунікатора від Авакова
Він виконував роль неформального комунікатора від Авакова

Весь час роботи на посадах заступника міського голови Харкова Геннадія Кернеса Ігор Терехов підтримував зв’язок з Арсеном Аваковим.

Про характер своїх стосунків з міністром внутрішніх справ України та про те, як опинився в команді Кернеса, Ігор Терехов розповів в інтерв’ю виданню Бабель, передає RegioNews.

Розповідаючи про свій перехід від Арсена Авакова на роботу до Геннадія Кернеса в 2010 році, Ігор Терехов згадує, що це відбулося після розмови не стільки з Кернесом, скільки з Аваковим.

На пропозицію Кернеса Терехов відповів: "Не знаю, мені треба подумати. Ми тоді поговорили з Аваковим, який сказав, що ніякої політичної складової нема". І після цього Терехов прийняв пропозицію стати заступником Кернеса.

Терехов також розповів, що часто спілкувався з Аваковом, коли вже працював заступником Кернеса. Так, наприклад, він згадує про телефонну розмову з главою МВС у квітні 2014 року одразу після замаху на Геннадія Кернеса. Також, Ігор Терехов зізнається, що виконував роль неформального комунікатора між Аваковим і Кернесом.

Нагадаємо, що з грудня минулого року Ігор Терехов виконує обов’язки міського голови Харкова, але далеко не всі депутати харківської міської ради вважають, що він посів цю посаду законно.

Раніше соратник Ігора Терехова бізнесмен Павло Фукс в інтерев’ю "Українській правді" прямо сказав, що Терехов весь час підтримував і підтримує тісний зв’язок з Аваковим.

Про збереження відносин Терехова з Аваковим свідчать і таємні візити нинішнього претендента на мерське крісло в Міністерство внутрішніх справ напередодні місцевих виборів 2020 року, що зафіксували журналісти-розслідувачі.

Про тісний характер стосунків між нинішнім главою МВС та тимчасовим мером Харкова Тереховим раніше писало RegioNews в статті Вибори у Харкові. Чому харків'янам доведеться вибирати між Добкіним і Аваковим.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
Влада Києва оголосила 9 липня Днем жалоби
08 липня 2024, 17:22
На Миколаївщині легковик влетів у дерево: троє загиблих і пʼятеро постраждалих, зокрема діти
08 липня 2024, 17:08
Росіяни вдарили ракетою по фермі на Миколаївщині: внаслідок атаки постраждали жінка з дитиною
08 липня 2024, 16:43
На Вінниччині за добу втопилися три людини, десятирічну дитину шукають
08 липня 2024, 16:37
У Києві відновили рух "червоною" гілкою метро
08 липня 2024, 16:25
Кличко: у Києві внаслідок атаки ворога постраждали 96 людей, серед них - троє дітей
08 липня 2024, 15:51
Внаслідок російської атаки в Україні загинули 28 людей, ще понад 100 – поранені, – МВС
08 липня 2024, 15:38
Комбінований удар по Україні: ЗСУ збили 30 із 38 російських ракет
08 липня 2024, 15:22
СБУ встановила, що росіяни вдарили по "Охматдиту" у Києві ракетою Х-101
08 липня 2024, 15:15
Повторний удар по Києву: семеро загиблих та троє постраждалих
08 липня 2024, 15:00