UA | RU
14 березня 2021, 09:56

На Донбасі знову загострення, бойовики 10 разів стріляли із забороненої зброї

Ворог вів вогонь біля Катеринівки, Пісків та Опитного
Ворог вів вогонь біля Катеринівки, Пісків та Опитного
Фото: із відкритих джерел

Минулої доби, 13 березня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі збройні формування Російської Федерації десять разів порушували режим припинення вогню.

Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил, передає RegioNews.

Поблизу населеного пункту Піски, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, поблизу населеного пункту Водяне на Приазов’ї окупанти стріляли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У цьому ж напрямку вони застосували квадрокоптер і скинули над позиціями ЗСУ дві гранати ВОГ-17.

Поруч населеного пункту Південне, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів. На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь”, - додали в штабі.

Від початку поточної доби, 14 березня, на Донбасі було зафіксовано 3 випадки порушення режиму припинення вогню. Зокрема, поблизу населеного пункту Піски противник застосував ручні протитанкові та підствольні гранатомети, а також стрілецьку зброю.

В районі Катеринівки, бойовики вели вогонь з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

А поруч з населеним пунктом Опитне, окупанти обстріляли позиції наших захисників, застосувавши підствольний гранатомет. Бойових втрат серед українських військових немає.

Нагадаємо, минулої доби в зоні ООС було зафіксовано 14 порушень, загинув український військовослужбовець, ще один воїн отримав бойове травмування.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
На Чернігівщині знешкодили бойову частину ворожого "Шахеда", яка не здетонувала
06 липня 2024, 19:34
Росіяни вдарили по селу на Харківщині: чоловік загинув, його дружина поранена
06 липня 2024, 18:40
ДТП на Рівненщині: маршрутку рознесло вщент, 14 загиблих
06 липня 2024, 17:43
У Житомирі засудили колишнього тренера спортклубу, який розбещував дівчаток
06 липня 2024, 17:29
Окупанти обстріляли громаду на Дніпропетровщині: загинула жінка
06 липня 2024, 16:47
У Дніпрі завершили розбір завалів багатоповерхівки, по якій росіяни вдарили ракетою 28 червня
06 липня 2024, 16:22
Окупанти не припиняють обстрілювати Херсонщину: є загиблий та поранена
06 липня 2024, 15:51
У Львові затримали скандального експрокурора та його тещу-адвокатку: вона "заробляла" на ухилянтах
06 липня 2024, 15:15
ДТП на трасі в Миколаївській області: 9 постраждалих, серед них – 5 дітей
06 липня 2024, 14:20
Врятував дружину, а сам не встиг вибратися: на Чернігівщині сталася смертельна пожежа
06 липня 2024, 13:39