UA | RU
18 лютого 2021, 13:49

"Голос" виступає за єдиний законопроєкт про легалізацію короткоствольної зброї

Фракція пропонує підготувати його на базі двох зареєстрованих
Фракція пропонує підготувати його на базі двох зареєстрованих
Фото з відкритих джерел

Фракція "Голос" висловлюється за підготовку єдиного законопроекту про легалізацію короткоствольної зброї на базі двох законопроектів, які планують розглянути в першому читанні на пленарному засіданні в четвер.

Про це сказав заступник голови фракції, секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки Роман Костенко, передає RegioNews з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Ми вважаємо (фракція "Голос" - ред), що обидва законопроекти необхідно повернути на повторне перше читання, допрацювати ... й вийти на єдиний законопроект, а потім проголосувати його в залі", - сказав Роман Костенко.

Костенко нагадав, що, згідно з основним законопроєктом про обіг цивільної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї (№4335) володіти короткоствольною зброєю можуть громадяни з 28 років, в альтернативному (№4335-1) - з 25 років.

Але це не означає, що кожен може піти й купити, в обох законопроєктах є вимоги, що людина, яка купує зброю після настання 25 або 28 років, перед цим повинна вже володіти якоюсь зброєю - або гладкоствольною, або нарізною, - додав нардеп.

За його словами, згідно з основним законопроектом, забороняється носіння короткоствольної зброї, і воно визначатиметься іншими законами - "можна тільки тримати зброю вдома й використовувати її для самооборони". Костенко додав, що таку зброю можна буде також використовувати для навчань і спорту.

Він зазначив, що альтернативний законопроект пропонує дозволити громадянам носити короткоствольну зброю і застосовувати її відповідно до законодавства.

Як повідомлялося, "Слуги" провели у фракції голосування щодо розгляду закону про зброю. Розглядали два варіанти розвитку подій.

У той же час МВС і Нацполіція України підтримують закон про зброю, але проти обігу пістолетів, – повідомив Геращенко. За словами заступника глави МВС, у Президента така ж позиція.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Через пшеничне поле до Угорщини за 7-10 тис. доларів: на Закарпатті прикордонники затримали 10 ухилянтів
04 липня 2024, 01:07
Катався між вагонами: на Київщині 15-річного підлітка вразило струмом
04 липня 2024, 00:33
Три авіаудари по Харкову: 14 постраждалих, серед них – двотижневе немовля
04 липня 2024, 00:02
На Миколаївщині через пожежу сухої трави знову горіли будинки
03 липня 2024, 22:15
Під Торецьком росіяни атакували евакуаційне авто: поранені парамедики
03 липня 2024, 21:20
У дві та три черги: як 4 липня українцям відключатимуть світло
03 липня 2024, 20:43
На Полтавщині через російську атаку пошкоджені школа та дитсадок, загинула людина
03 липня 2024, 20:05
Ранковий удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 53
03 липня 2024, 19:31
На Черкащині російська агентка отримала довічне за державну зраду
03 липня 2024, 18:50
У Дніпрі продовжують розбирати конструкції зруйнованої ракетою багатоповерхівки
03 липня 2024, 18:42