UA | RU
12 лютого 2021, 15:32

Нардеп Юрчишин підозрює Офіс президента у приховуванні Олега Татарова на посаді

Депутат просить правоохоронців найшвидше відкрити кримінальне провадження
Депутат просить правоохоронців найшвидше відкрити кримінальне провадження
Фото: з відкритих джерел

Народний депутат України від партії "Голос" Ярослав Юрчишин підозрює Офіс президента у тому, що вони приховують перебування на посаді скандального заступника керівника ОП Олега Татарова.

Як передає RegioNews, через це Юрчишин скерував до Офісу генпрокурора та ДБР заяву про кримінальне правопорушення.

Раніше Офіс Зеленського відмовчувався і не захотів відповідати на мої запитання, чи продовжує Татаров працювати в Офісі президента. Керівник апарату ОП тоді вирішив (або хтось йому підказав), що все завершиться на його беззмістовних відписках. Але тепер доведеться відповідати за свої дії перед законом", - написав Юрчишин на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що у заяві нардеп просить правоохоронців якнайшвидше відкрити кримінальне провадження щодо керівника апарату Офісу президента України Олексія Дніпрова за перешкоджання діяльності народного депутата України.

За його словами, якщо Татаров залишається заступником керівника Офісу президента і, як і раніше, відповідає за реформу правоохоронних органів, то він має можливість впливати на слідство проти нього. "Тому не дивно, що прокуратура та інші структури роблять усе можливе, щоб розвалити слідство. Це неприпустимо. І ми будемо з цим боротися", - резюмував Юрчишин.

Нагадаємо, 18 грудня ЗМІ повідомили, що САП виписало підозру заступнику Єрмака Олегу Татарову. 22 грудня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що НАБУ проситиме суд арештувати Татарова із правом на заставу.

Справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова забрали з НАБУ і передали в СБУ. 24 грудня Вищий антикорупційний суд переніс засідання по обранню запобіжного заходу заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. Рішення ухвалено у зв'язку з плутаниною після передачі справи Службі безпеки України.

Згодом НАБУ повідомило підозру в корупції заступнику Єрмака Олегу Татарову. 21 грудня заступник Єрмака Татаров прийшов до НАБУ за повісткою.

30 грудня прокурори відкликали клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову. 15 січня ВАКС постановив, що справу заступника Єрмака Татарова має розслідувати НАБУ.

8 лютого повідомлялося, що НАБУ втретє вимагає від Венедіктової повернути справу Татарова. В НАБУ заявляють, що Офіс генпрокурора втручається у їхню діяльність.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...