UA | RU
08 лютого 2021, 15:08

Глава МЗС у питанні "Мотор-Січі" наполягає на розмежуванні відносин з конкретним бізнесом і міждержавних

Дмитро Кулеба заявляє, що  держава розглядатиме всі рішення, які дозволять зберегти "Мотор Січ" як ефективне українське підприємство
Дмитро Кулеба заявляє, що  держава розглядатиме всі рішення, які дозволять зберегти "Мотор Січ" як ефективне українське підприємство
Фото з відкритих джерел

Голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна не може дозволити будь-яких кроків, які зруйнують підприємство "Мотор Січ", за його словами, держава розглядатиме всі рішення, які дозволять зберегти "Мотор Січ" як ефективне українське підприємство.

Про це Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає RegioNews.

Міністр заявив, що Україна розглядатиме всі рішення, які дозволять зберегти "Мотор Січ" як ефективне українське підприємство.

В українського уряду (і це принципова позиція президента) є один ключовий інтерес - "Мотор Січ" має залишатися ефективним прибутковим і динамічним підприємством. Ми не можемо дозволити будь-яких кроків, які зруйнують "Мотор Січ". Тому що це ж не просто завод. Це місто в місті по суті. У нього величезне соціальне навантаження, - зазначив Кулеба.

Також міністр прокоментував отримання МЗС ноти від Пекіну щодо ситуації навколо "Мотор Січі".

У ній була висловлена позиція уряду Китаю щодо останніх подій довкола "Мотор Січі". Розкривати зміст цієї ноти я не буду, тому що це особливість дипломатичного листування.

Але я можу сказати дві речі. Перше. Китай є для нас дуже важливим партнером. І ми будемо робити все для того, щоб вибудовувати ефективні і взаємовигідні відносини, - заявив Кулеба.

Він підкреслив, що китайська компанія та її власники, які претендують на "Мотор Січ", - це приватні компанії.

Це не державні компанії китайські. Тому давайте розмежуємо міждержавні відносини Україна-Китай і відносини з конкретним китайським бізнесом, який намагається інвестувати в "Мотор Січ". От коли ми це розмежуємо на два треки, тоді картинка стає більш чіткою, - сказав Кулеба.

Як повідомлялося раніше, у Запоріжжі СБУ зірвала таємні збори акціонерів "Мотор Січі”. 29 січня президент Зеленський запровадив санкції проти китайських інвесторів підприємства.

Того ж дня в СБУ пояснили, чому проводять обшуки на місці зборів акціонерів "Мотор Січі”. Правоохоронці документують факти підготовки до знищення виробничих потужностей акціонерного товариства.

Наступного дня Зеленський пояснив, чому ввів санкції проти інвесторів "Мотор Січі". Президент не відчуває геополітичної загрози з боку Китаю.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
На Рівненщині шахраї ошукали жінку, яка хотіла купити авто для свого брата-військового
01 липня 2024, 04:21
У Рівному судили підлітка, який зняв порнографічне відео з подругою та показав його друзям
01 липня 2024, 02:09
Внаслідок ракетного удару у Києві пошкоджена багатоповерхівка
30 червня 2024, 19:53
Обстріл Харкова: загиблий чоловік був працівником "Нової пошти"
30 червня 2024, 18:09
Безугла подала заяву у ДБР на Сирського
30 червня 2024, 17:41
Під російський удар у Харкові потрапило відділення пошти
30 червня 2024, 17:03
Авіаудар по Харкову: влада оприлюднила дані про постраждалих
30 червня 2024, 16:51
Росіяни поцілили по цивільному підприємству у Харкові, виникла пожежа
30 червня 2024, 16:45
Зеленський пояснив, за якою моделлю можуть вестися переговори з Росією
30 червня 2024, 16:15
Побилися через жінку: на Закарпатті затримали 21-річного чоловіка за підозрою в убивстві
30 червня 2024, 15:34