UA | RU
06 лютого 2021, 10:44

"Секретні матеріали" Авакова: міністр заявив, що фігуранти санкцій РНБО поставляли паливо в ОРДЛО

Це дозволяло їм фінансувати діяльність "пропагандистських каналів"
Це дозволяло їм фінансувати діяльність "пропагандистських каналів"
Фото: з відкритих джерел

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що бачив певні "секретні матеріали", про які не може говорити та згідно з якими, фігуранти нещодавно запроваджених санкцій РНБО могли поставляти паливо на окуповані території Донецької та Луганської областей. 

Як передає RegioNews, про це міністр Аваков заявив в ефірі телепрограми "Свобода слова Савіка Шустера".

Де десятки мільйонів, які "чорним налом" їм (працівникам санкційних телеканалів – ред.) роздали, звідки вони? І нам зрозуміло, звідки вони. І я бачив ряд секретних матеріалів, про які не можу говорити. Я бачив матеріали слідства, я їх знаю, частина матеріалів розслідувало МВС України", - зазначив він.

Як зазначив міністр, за цими матеріалами стає зрозуміло, що ряд громадян мають "чорну касу", яку заробляють на воєнній ситуації й цими грошима, в тому числі фінансують пропагандистську діяльність.

У нас є підстави вважати, що ряд фігурантів мали (відношення до поставок палива бойовикам - ред.)", - додав міністр.

Окрім того, Аваков додав, що в такому випадку Україна має право захищатись за допомогою запровадження санкцій. Останні не скасовують кримінальний процес і судовий розгляд справи.

Нагадаємо, 2 лютого своїм указом президент Зеленський ввів персональні санкції проти соратника Медведчука і його телеканалів.

Сам Зеленський пояснив, що телеканали з "пулу Медведчука" фінансуються країною-агресором і підривають "євроатлантичний курс".

3 лютого у Мінкульту заявили, що проситимуть YouTube заблокувати канали NewsOne, ZIK та "112 Україна".

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...