UA | RU
01 лютого 2021, 13:23

"Слуги” досі консультуються з приводу виключення Дубінського із фракції - Гетманцев

Депутати від "Слуги народу" 1 лютого знову зберуться на засідання фракції
Депутати від "Слуги народу" 1 лютого знову зберуться на засідання фракції
Фото: із відкритих джерел

У фракції "Слуга народу" досі тривають консультації з приводу виключення народного депутата Олександра Дубінського, проти якого були запроваджені персональні санкції США.

Як повідомляє Укрінформ, про це журналістам заявив голова Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає RegioNews.

По Дубінському консультації тривають. Не знаю, чи будемо ми сьогодні визначатися, чи не будемо визначатися щодо нього. Питання дуже складне. Воно потребує ще обговорення", - сказав нардеп.

Він не виключає, що питання Олександра Дубінського буде обговорюватися на засіданні фракції "Слуга народу” в понеділок увечері.

Наскільки я знаю, є питання просто анонсовані як кадрові. Напевне, там може бути і питання Дубінського, і питання Сольського (звільнення Миколи Сольського з посади голови Комітету з питань аграрної та земельної політики, - ред.)", - зазначив Гетманцев.

Нардеп додав, що інформацією про кількість депутатів, які проголосували у мобільному застосунку партії, та результати цього голосування, володіє керівництво фракції. Він також заперечив можливість фальсифікації результатів під час таємного голосування.

Нагадаємо, 11 січня США ввели санкції проти Дубінського та ще шести громадян України за втручання у вибори. Їх ввели проти осіб, причетних до публікації "плівок Байдена".

Через тиждень Дубінський заявив, що не буде виходити з фракції "Слуга народу" через санкції .

На засіданні фракції 25 січня Зеленський заборонив Дубінському ним прикриватися. Дубінський відмовився від пропозиції президента вийти з фракції, щоб не підставляти "Слугу народу".

Після цього Дубінський висловив упевненість, що його виключення з фракції призведе до розвалу політсили і наполягає на особистій зустрічі з президентом.

Вчора стало відомо, що у Зеленського вважають, що для виключення Дубінського з фракції вистачить голосів. Веніславський заявив, що санкції проти Дубінського є цілком обґрунтованими.

Як стало відомо напередодні, депутати фракції "Слуги народу" почали збирати підписи за виключення Олександра Дубинського. Воно триватиме добу. Проміжні результати голосування не видно.

Згодом президент України Володмир Зеленський в інтерв'ю американському виданню "Axios” заявив, що народним депутатам, які втручалися у вибори в США, загрожує кримінальна справа і позбавлення мандатів.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
На Херсонщині внаслідок обстрілу пошкоджена медустанова
01 липня 2024, 09:33
Росіяни завдали авіаудару по селу на Харківщині, частково зруйнований заклад освіти
01 липня 2024, 09:11
Генштаб оновив дані про втрати РФ: скільки окупантів ліквідовано
01 липня 2024, 08:47
На Київщині через ракетну атаку пошкоджена пожежна частина
01 липня 2024, 08:38
Херсонщина: протягом доби під вогнем ворога опинилися 24 населені пункти
01 липня 2024, 08:23
На Київщині внаслідок ракетної атаки РФ пошкоджені житлові будинки, є постраждалі
01 липня 2024, 08:08
Росіяни скинули авіабомбу на приватний сектор селища на Донеччині, шестеро постраждалих
01 липня 2024, 07:43
Ракетний удар по Дніпру – з'явилися дані про постраждалих
01 липня 2024, 07:35
Внаслідок нічного ракетного удару у Дніпрі пошкоджено супермаркет
01 липня 2024, 07:14
Окупанти обстріляли 11 населених пунктів Запорізької області
01 липня 2024, 07:09