UA | RU
27 січня 2021, 21:58

У Зеленського вважають, що для виключення Дубінського із фракції вистачить голосів

Веніславський заявив, що санкції проти Дубінського є цілком обґрунтованими
Веніславський заявив, що санкції проти Дубінського є цілком обґрунтованими
Фото: із відкритих джерел

Депутати від “Слуги народу” підтримають рішення про виключення нардепа Олександра Дубінського з фракції та призначення Юрія Вітренка міністром енергетики.

Про це в ефірі телеканалу Еспресо.TV заявив представник президента у Конституційному Суді Федір Веніславський, передає RegioNews.

З приводу Олександра Дубінського, я мав виступ на засіданні фракції "Слуга народу” і доводив, що як інституція, як держава Сполучені Штати Америки не маючи достатньої доказової бази не можуть вводити санкції. Саме тому, я переконаний, що введені санкції проти пана Дубінського є цілком обґрунтованими і мають достатню кількість доказів”, - заявив Веніславський.

За його словами, фракція "прекрасно розуміє, які наслідки це може мати, якщо не буде відповідної реакції”.

Враховуючи цей факт, я впевнений, що у фракції знайдеться достатня кількість голосів, щоб тимчасово виключити Олександра Дубінського з фракції "Слуга народу”. Особисто я буду голосувати за це”, - заявив представник Зеленського.

Веніславський також висловив переконаність, що під час голосування про призначення Юрія Вітренка міністром енергетики фракція "Слуга народу” чи не одноголосно підтримає його кандидатуру.

Щодо пана Вітренка, то хочу зазначити, що голосів у нашій фракції в голосуванні про його призначення міністром енергетики теж вистачить. Під час першого голосування багато народних депутатів не голосували про призначення Вітренка керуючись аргументами, які були оприлюднені в ЗМІ, зокрема, про премії пана Вітренка від НАК "Нафтогазу”, тобто, фактично з держбюджету. На останній зустрічі пан Вітренко зміг переконати народних депутатів. Він чітко пояснив якого плану дотримуватиметься у сфері розвитку енергетики. Саме це і збільшило підтримку серед депутатів нашої фракції на його користь” - стверджує Веніславський.

Нагадаємо, 11 січня США ввели санкції проти Дубінського та ще шести громадян України за втручання у вибори. Їх запровадили проти осіб, причетних до публікації "плівок Байдена”.

Накладення санкцій Дубінський назвав "брудною провокацією” з боку опонентів. Згодом Дубінський відреагував на відмову фракції зібратися через санкції проти нього.

18 січня Дубінський заявив, що не буде виходити з фракції "Слуга народу” через санкції. 5 грудня 2020 року повідомлялося, що у Венедіктової відкрили справу про можливу держзраду нардепа Дубінського.

Також повідомлялось, що Зеленський буде присутній на засіданні фракції "Слуга народу". На зустрічі Зеленський заборонив Дубінському ним прикриватися, а Дубінський відмовився від пропозиції президента вийти із фракції, щоб не підставляти "Слугу народу".

Читайте також: Дубінський Олександр. Керівник Київської обласної організації партії "Слуга Народу". Досьє

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
На Київщині жінка скинула з залізничного мосту собаку
05 липня 2024, 04:16
Удар по газовій інфраструктурі Полтавщини: загинув працівник, троє людей постраждали
05 липня 2024, 03:45
На Донеччині Сили оборони уразили гаубиці та техніку росіян
05 липня 2024, 03:00
Житель Кривого Рогу намагався вбити сокирою власну матір
05 липня 2024, 02:11
На Буковині викрили жінку, яка за 6 тисяч доларів мала переправити українця до Румунії
05 липня 2024, 01:45
На Полтавщині швидкісний потяг на смерть збив жінку
05 липня 2024, 01:18
Росіяни скинули вибухівку з дрона на цивільних у Херсоні: поранені двоє людей
05 липня 2024, 01:00
На Київщині судитимуть 61-річного чоловіка за секс з неповнолітньою дівчиною
05 липня 2024, 00:50
В полі на Вінниччині знайшли уламки ударного дрона, збитого силами ППО
05 липня 2024, 00:16
У Повітряних силах пояснили, чому Росія стала рідше обстрілювати Київ
04 липня 2024, 23:44