UA | RU
20 січня 2021, 11:58

Нафтогаз назвав умову, за якої готовий продавати газзбутам газ для населення за зниженою ціною

З 1 лютого до 31 березня 2021 року гранична ціна газу для населення складатиме 6,99 грн за кубометр
З 1 лютого до 31 березня 2021 року гранична ціна газу для населення складатиме 6,99 грн за кубометр
Фото з відкритих джерел

ТОВ "Газопостачальна компанія Нафтогаз Трейдинг" готова здійснювати поставки газу газзбутам зі знижкою до ринкової ціни за умови, якщо газзбут-контрагент забезпечить верифікацію клієнтської бази.

Як пише RegioNews, про це сьогодні заявили в "Нафтогазі".

В компанії нагадали, що, згідно з рішенням уряду, з 1 лютого до 31 березня 2021 року гранична ціна газу для населення складатиме 6,99 грн за кубометр. За оцінкою "Нафтогазу", це заощадить побутовим споживачам від 4 до 5 млрд грн на рахунках за газ.

"Група "Нафтогаз" в особі оптового постачальника газу ТОВ Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" готова забезпечити необхідний ресурс для газзбутових компаній для потреб населення за двома варіантами оплати. Перший варіант передбачає поставки газу зі знижкою до ринкової ціни, за умови, якщо газзбут-контрагент забезпечить верифікацію клієнтської бази", — йдеться в заяві "Нафтогазу".

Там наголосили, що газзбут має довести наявність серед своїх клієнтів побутових споживачів, а за підсумками кожного місяця — проінформувати Нафтогаз, які обсяги спрямовані безпосередньо на потреби населення. Обсяги фактичного споживання газу населенням будуть перевірятися.

В НАК додали, що всі дані про споживачів будуть зібрані і дозволять створити єдину державну базу даних. В майбутньому така база даних дозволить виокремлювати категорії вразливих споживачів і надавати цільову грошову допомогу.

"Якщо газзбут не бажає підтверджувати поставки населенню, Нафтогаз Трейдинг пропонує другий варіант — купувати газ за ринковою ціною та з банківською гарантією оплати або за передоплатою. Відзначимо, що за даними профільних джерел, середня ціна газу у січні коливається від 6830,9 до 7416,7 грн за 1000 куб. м (без ПДВ)", — вказано в повідомленні.

Також "Нафтогаз" планує застосовувати рахунки з договірним списанням як гарантію цільового використання коштів.

В НАК додали, що якщо постачальник газу відмовиться постачати газ побутовим клієнтам за регульованою ціною, вони стануть клієнтами постачальника "останньої надії" (ПОН), яким є Газопостачальна компанія "Нафтогаз України".

Відповідно до вимог законодавства, споживач може бути клієнтом ПОН до 60 днів. Протягом цього періоду споживач має знайти нового постачальника газу.

Нагадаємо, раніше Зеленський доручив перевірити відповідність тарифної сітки на побутовий газ та опалення в регіонах країни.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Водій, який збив у Полтаві 16-річну дівчину на переході, відбувся умовним покаранням
02 липня 2024, 23:49
На Закарпатті чоловік порізав собі руки у приміщенні ТЦК
02 липня 2024, 22:04
Взяли з собою росіянина "для прикриття": у Карпатах біля кордону затримали чотирьох чоловіків
02 липня 2024, 21:51
Поліція Тернопільщини викрила злочинців, які тримали у неволі 35 людей
02 липня 2024, 21:24
У Львові неповнолітні дівчата побили 9-річного хлопчика — за справу взялася поліція
02 липня 2024, 20:37
На Херсонщині чоловік наступив на російську міну, йому відірвало стопу
02 липня 2024, 20:03
На Харківщині вантажівка підірвалась на російській міні
02 липня 2024, 19:40
Двоє загиблих та семеро поранених: прокуратура повідомила про наслідки нових обстрілів Донеччини
02 липня 2024, 19:32
В Одесі з вікна багатоповерхівки випав чоловік
02 липня 2024, 19:17
Сирський після поїздки на передову розповів про ситуацію на фронті
02 липня 2024, 19:08