UA | RU
06 січня 2021, 15:35

Шмигаль наказав перевірити інформацію про підпільну вакцинацію депутатів від COVID-19

Згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, які працюють на передовій боротьби з COVID-19
Згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, які працюють на передовій боротьби з COVID-19
Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію про можливу підпільну вакцинацію від коронавірусу народних депутатів і топ-чиновників.

Про це глава уряду повідомив сьогодні, 6 січня, пише RegioNews.

"Доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію, опубліковану в ЗМІ, про можливу підпільну вакцинацію препаратами невідомого походження. І одразу повідомлю свою позицію", — написав Шмигаль в Telegram.

Він додав, що згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, які працюють на передовій боротьби з COVID-19.

"Сам буду вакцинуватися за свій рахунок у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде до клініки", - заявив прем'єр.

Шмигаль нагадав, що Україна зараз очікує першу партію вакцин — 1,9 млн доз Sinovac Biotech. Крім цього, за його словами, керівництво країни проводить переговори з іншими світовими виробниками вакцин, які пройшли клінічні випробування.

Поки жодна з вакцин від COVID-19 не сертифікована в Україні. Тому Шмигаль висловив упевненість, що "жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження".

Раніше в МОЗ повідомили, що Україна не буде реєструвати та використовувати російську вакцину.

04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...