UA | RU
23 грудня 2020, 22:06

Нові "плівки Єрмака”: Лерос розповів, як призначили аграрного міністра Лещенка

Нардеп стверджує, що міністра аграрної політики призначили через "ліфт Єрмака"
Нардеп стверджує, що міністра аграрної політики призначили через "ліфт Єрмака"
Фото: скріншот відео

Народний депутат Гео Лерос опублікував нову серію "плівок Єрмака", на яких фігурує новопризначений міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Відеоролик Лерос опублікував в YouTube, передає RegioNews.

Я знав, що під Романа Лещенко створювали ціле міністерство, готуючи його в міністри. Тому притримав цей матеріал, щоб потім не розповідали, що люди з "плівок Єрмака" - плід хворої уяви брата глави Офісу президента", - заявив Лерос.

Він зазначив, що записи розмов велися з 2019 року до кінця січня 2020 року, і нагадав, що в травні президент Володимир Зеленського заявляв про те, що жодної людини з згаданих "плівок" не було призначено на посади.

На новій серії плівок фігурують невідомий співрозмовник і Олександр Луцький, який з 2015 до 2018 року очолював земельне агентство. Останній говорить про необхідність зустрічі президента Володимира Зеленського та Романа Лещенка, на той час уповноваженого президента з земельних питань.

Лещенко нібито мав пояснити главі держави про необхідність призначення головою Держгеокадастру Олександра Луцького. Лерос розповідає, що Лещенко став уповноваженим із земельних питань на початку грудня минулого року і почав організовувати зустріч Луцького і Зеленського, щоб вирішити питання призначення Луцького в Держгеокадастр поза конкурсом.

Як каже нардеп, Роману Лещенку допомагав брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис за "винагороду" від Олександра Луцького.

Він оприлюднив запис, на якому фігурант "плівок Єрмака" Дмитро Штанько із Денисом Єрмаком обговорюють, що робити з грошима Луцького, і вирішують їх "не чіпати, поки не буде якоїсь конкретики” по його призначенню.

Гео Лерос стверджує, що Луцький передав першу частину хабара за своє призначення в жовтні 2019 року, загальна сума хабара склала 100 тисяч доларів. Однак тодішній прем'єр Олексій Гончарук призначив главою Держгеокадастру Дениса Башлика.

Нардеп підсумовує, що після звільнення Башлика на його місце призначили товариша Олександр Луцького Романа Лещенко, який з поста глави Держгеокадастру став міністром аграрної політики.

Нагадаємо, 29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких брат глави ОП Денис Єрмак обговорює продаж посад в органах влади. Пізніше Лерос відправив у НАБУ звернення проти Єрмака.

17 грудня Роман Лещенко призначений аграрним міністром, за його призначення проголосували 242 депутати.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
У Повітряних силах пояснили, чому Росія стала рідше обстрілювати Київ
04 липня 2024, 23:44
Росіяни погрожують депортацією українцям на окупованих територіях, які не отримали паспорт РФ
04 липня 2024, 22:24
Ракетний удар по Одещині — загинула людина, семеро поранених
04 липня 2024, 21:23
Внаслідок обстрілів Харківщини загинули дві жінки
04 липня 2024, 20:50
Після скандалу з ТЦК працівники одеської "швидкої" отримають бронювання від мобілізації
04 липня 2024, 20:21
Якою буде ситуація з відключеннями світла взимку — експерт навів три сценарії
04 липня 2024, 19:52
Дніпропетровська ОВА показала наслідки нових обстрілів: росіяни били дронами і артилерією
04 липня 2024, 19:14
Масштабна пожежа у Подільському районі Києва — стало відомо про постраждалого
04 липня 2024, 19:01
Мільйон доларів за посаду — правоохоронці викрили масштабну корупцію на митниці
04 липня 2024, 18:43
На Житомирщині легковик зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих 4-річний хлопчик
04 липня 2024, 18:30