UA | RU
11 грудня 2020, 17:55

"Слуги Народу" оскаржуватимуть легітимність голови Рівнеоблради в суді

Інформацію представники політичної партії "Слуга народу" підтвердили
Інформацію представники політичної партії "Слуга народу" підтвердили
Фото з відкритих джерел

Депутати Рівненської облради оскаржуватимуть повноважність засідання та дії окремих депутатів, в тому числі новообраного голови ради Сергія Кондрачука.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Інформаційний потік.Рівне.

Представники партії "Слуга народу" у Рівненькій облраді вважають сесію облради, на якій обрали керівництво ради, нелегітимною.

Зокрема, вони наголошують, що у роботі сесії чотири рази поспіль оголошували перерву, не приймаючи жодних рішень. Після останньої на той день перерви головуючий оголосив про завершення засідання, оскільки частина депутатів на той момент покинули зал засідань. Член президії Сергій Кондрачук з цим не погодився, аргументуючи тим, що кворум є і сесію можна продовжувати. І сам продовжив засідання.

Депутати обласної ради, представники партій "Європейська солідарність", "За майбутнє", "Радикальна партія Олега Ляшка" та "Свобода", продовжили засідання, яке відбувалося надалі без фракцій "Слуга народу", "Батьківщина" та "Сила і Честь".

На ньому 35 із 64 депутатів обласної ради надалі прийняли ряд, на переконання "Слуги народу", "сумнівних рішень", серед яких – і обрання керівництва ради.

У партії "Слуга народу" підтвердили інформацію про оскарження рішень на першому засіданні обласної ради через судовий позов.

Відповідно до документів, які частково надали представники партії, в суду вимагатимуть визнати протиправними дії депутатів Рівненської обласної ради після закриття засідання. Зокрема у "Слуги народу" вимагають визнати рішення облради незаконними та скасувати їх.

Позов подано від імені голови обласної організації партії "Слуга народу" Юрія Ліпського і прийнято до розгляду 9 грудня. До справи в якості третьої сторони залучать обраного головою Сергія Кондрачука.

Коаліція опозиційних партій в обласній раді спільно зі "Слугою народу" не буде ходити на засідання облради, яка приймає рішення в незаконний спосіб, та її комісій. Це консолідована позиція. На попередніх засіданнях комісій 10 грудня наших представників не було. Наразі позов прийняли на розгляд, але ми ще чекаємо повідомлення, коли його розглядатимуть, – коментує Юрій Ліпський.

Він також додав, що справа пріоритетна, її розглядатиме комісія з трьох суддів Рівненського окружного адміністративного суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 2 грудня головою Рівненської облради став представник "ЄС" Сергій Кондрачук.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Окупанти обстріляли 11 населених пунктів Запорізької області
01 липня 2024, 07:09
На Рівненщині шахраї ошукали жінку, яка хотіла купити авто для свого брата-військового
01 липня 2024, 04:21
У Рівному судили підлітка, який зняв порнографічне відео з подругою та показав його друзям
01 липня 2024, 02:09
Внаслідок ракетного удару у Києві пошкоджена багатоповерхівка
30 червня 2024, 19:53
Обстріл Харкова: загиблий чоловік був працівником "Нової пошти"
30 червня 2024, 18:09
Безугла подала заяву у ДБР на Сирського
30 червня 2024, 17:41
Під російський удар у Харкові потрапило відділення пошти
30 червня 2024, 17:03
Авіаудар по Харкову: влада оприлюднила дані про постраждалих
30 червня 2024, 16:51
Росіяни поцілили по цивільному підприємству у Харкові, виникла пожежа
30 червня 2024, 16:45
Зеленський пояснив, за якою моделлю можуть вестися переговори з Росією
30 червня 2024, 16:15