UA | RU
22 листопада 2020, 13:46

На поточний момент суттєвих порушень під час другого туру виборів не зафіксовано - ЦВК

Голосування на дільницях відбувається відповідно до карантинних вимог
Голосування на дільницях відбувається відповідно до карантинних вимог
Фото: 24 канал

Центральна виборча комісія України повідомила про початок голосування у другому турі виборів 22 листопада. Суттєвих порушень чинного законодавства поки що не зафіксовано.

Про це йдеться на сайті ЦВК, пише RegioNews.

1 648 виборчих дільниць у 9 регіонах, де сьогодні, 22 листопада, відбувається повторне голосування з виборів міського голови, відкрилися вчасно. Із запізненням відкрилась виборча дільниця № 531254 (м. Полтава).

Серйозних системних порушень, які потенційно можуть вплинути на результати волевиявлення виборців, поки що не зафіксовано. Голосування триває у штатному режимі.

За інформацією, що надійшла від територіальних виборчих комісій, у звʼязку зі складною епідеміологічною ситуацією, повʼязаною з пандемією COVID-19, та оголошеним Кабінетом Міністрів України "карантином вихідного дня” члени ДВК контролюють дотримання виборцями та іншими субʼєктами виборчого процесу правил безпеки.

Нагадаємо, повторне голосування на виборах мера відбувається в 11 містах України: Дніпрі, Нікополі (Дніпропетровська область), Словʼянську (Донецька область), Ужгороді (Закарпатська область), Бердянську (Запорізька область), Дрогобичі (Львівська область), Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Черкасах.

Загалом у цьому голосуванні зможуть взяти участь орієнтовно понад 2 млн 754,1 тис. виборців.

У 15 регіонах також відбувається повторне голосування з виборів депутатів 47 місцевих рад у територіальних громадах з кількістю виборців до 10 тисяч. А саме: 3 депутатів – до 2 міських рад, 20 депутатів – до 13 селищних рад, 43 депутатів – до 32 сільрад.

У зазначеному голосуванні, яке відбувається на 86 виборчих дільницях, загалом зможуть взяти участь орієнтовно понад 42,9 тис. виборців.

Результати голосування з виборів депутатів місцевих рад та міського голови мають бути встановлені не пізніше як на пʼятий день з дня повторного голосування, тобто до 27 листопада 2020 року включно.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...