UA | RU
19 листопада 2020, 13:22

Тесть Зеленського причетний до розкрадання коштів із COVID-фонду на дороги - нардеп

Справа стосується доріг, в основі яких має бути металургійний шлак
Справа стосується доріг, в основі яких має бути металургійний шлак
Фото: flickr

Тесть президента України Володимира Зеленського причетний до схем із розкрадання коштів на програмі “Велике будівництво”.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко із посиланням на журналістів-розслідувачів програми Watchdogs, передає RegioNews.

Як все відбувається? Отже, спеціально під державну програму "Велике будівництво” в квітні було створено державне підприємство "Нові технології дорожнього будівництва”. Саме вони беруть безкоштовно на заводі "АрселорМіттал” шлак, тобто відходи”, - повідомляє нардеп.

Журналісти дізналися, що через відсутність своїх потужностей вони проганяють їх через фірми-прокладки, які були створені цього ж року.

Далі по документах показують, що відходи переробили, а потім продають їх "Укравтодору” за ціною щебня та приховують реальні об’єми. На одній такій схемі всі причетні орієнтовно заробляють понад 5 млн грн. І не важливо, що в Європі вже ніхто не використовує шлакову технологію, тому що термін експлуатації дуже малий. Не важливо, що на будівництві таких доріг ми повинні були заощадити 10%, а вийшло на 57% дорожче за кілометр, ніж в минулому році. Тобто навіть у такий важкий для країни час, зе-влада на перше місце ставить родичів, які на повну силу зараз наживаються за рахунок бюджету”, - пише народний депутат.

Він стверджує, що до цієї схеми причетне оточення президента Володимира Зеленського, в тому числі "його рідний тесть”.

Мова йде про мільйони гривень. Після цієї математики, думаю, ви розумієте, чому так важливо було, щоб кошти COVID-фонду пішли на дороги, чому "Велике будівництво” ще називають "Велике крадівництво”, - додав Гончаренко.

Як повідомляє "Українська правда”, батько Олени Зеленської Володимир Кияшко "опікується темою переробки промислових відходів на дорожнє покриття”.

Нагадаємо, президентська програма "Велике будівництво" попри її глобальний задум оновлення, реновації інфраструктури України може стати пам'ятником корупції. Одкровення вже ексрадника голови ОП Андрія Єрмака Ігоря Уманського про крадіжку з "ковідного фонду" та "розпилі" грошей на "Великому будівництві" кидає тінь на багатьох людей з оточення президента Володимира Зеленського, відповідальних за програму.

Читайте також: Чернишов де-факто став головним бенефіціаром "Великого будівництва", - експерт.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...