UA | RU
17 листопада 2020, 12:21

Криклій має піти у відставку через підробку ПЛР-тесту - Скічко

За даними нардепа, міністр з'явився на зустріч з прем'єром Казахстану з підробленим тестом на COVID-19
За даними нардепа, міністр з'явився на зустріч з прем'єром Казахстану з підробленим тестом на COVID-19
Фото: з відкритих джерел

Народний депутат України від партії "Слуга народу" та член Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко вважає, що міністр інфраструктури Владислав Криклій має самостійно піти у відставку після скандалу з підробкою ПЛР-тесту перед зустріччю з прем'єр-міністром Республіки Казахстан.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Facebook політика.

"Не так давно стався й інший випадок, який спочатку я сприйняв як фейк, тому що не міг в це повірити. Але, на жаль, отримав підтвердження з різних джерел. Йдеться про зустріч міністра інфраструктури України Владислава Криклія і прем'єр-міністра Республіки Казахстан Аскара Маміна, яка не відбулася. Згідно з протоколом служби безпеки прем'єр-міністра Казахстану, в період пандемії в усіх осіб, хто контактує з ним, повинен бути при собі негативний ПЛР тест на Covid-19. Наш же міністр інфраструктури приїхав на зустріч з ПЛР-тестом, який, за даними моїх джерел, був підроблений", - повідомив нардеп.

За його словами, правоохоронні органи Казахстану хотіли порушити кримінальне провадження за підробку документів, проте конфлікт вдалось владнати дипломатичним шляхом.

Скічко вважає, що такий вчинок негативно відображається на репутації української держави та вважає, що Криклій повинен подати у відставку: "Як можна так принижувати і ганьбити нашу країну?? Може наступним разом міністр вирішить підробити угоду? Міністр представляє Україну чи себе особисто? Чому міністр, який підробив тест на коронавірус в період пандемії, не подав у відставку? Владиславе Артуровичу, дайте відповідь - чому ви після такого скандалу не пішли у відставку?"

Нагадаємо, що зустріч міністра транспорту та інфраструктури Владислава Криклія з главою уряду Казахстану Аскаром Маміним мала відбутися 12 листопада.

Раніше повідомлялось, що Скічко розповів про втрачені можливості попередньої влади у розвитку транспортної галузі України.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Внаслідок ранкової атаки ворога у Дніпрі пошкоджений торговий центр
03 липня 2024, 10:44
Жителька Сумщини передавала ворогу дані про підприємства ОПК, її завербували через родичів у РФ
03 липня 2024, 10:14
На Сумщині за добу зафіксовано майже сотню обстрілів: поліція показала фото наслідків
03 липня 2024, 10:03
Після серії вибухів над містом Дніпро здіймається дим
03 липня 2024, 09:32
Росіяни продовжують тероризувати Харківщину — дані про наслідки нічних обстрілів та фото руйнувань
03 липня 2024, 09:18
Повторні вибухи у Дніпрі — триває атака ворога
03 липня 2024, 09:13
На Хмельниччині через негоду знеструмлено понад 160 населених пунктів
03 липня 2024, 09:02
У Дніпрі пролунали вибухи — ворог атакує "Шахедами"
03 липня 2024, 08:49
Росіяни обстріляли Херсон, отримала поранення місцева жителька
03 липня 2024, 08:19
Доба на Херсонщині: під ворожим вогнем опинилися 27 населених пунктів, є загиблий та поранені
03 липня 2024, 08:01