UA | RU
04 листопада 2020, 21:03

Ексглава Черкаської ОДА про Чернишова: космонавт із Києва

Боднар стверджує, що із Чернишовим було дуже важко працювати
Боднар стверджує, що із Чернишовим було дуже важко працювати
Фото: із відкритих джерел

Колишній голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар назвав міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова “космонавтом із Києва”, який не зважав на аргументи.

Про це він заявив в ефірі ComeOn TV talk, передає RegioNews.

За його словами, у січні із Києва прийшло розпорядження збудувати 5 садочків, 5 стадіонів і 5 шкіл, однак із переліку об’єктів, які мали збудувати, 3 випали через брак фінансування.

Боднар пояснює, що у зв’язку із коронавірусом із Державного фонду регіонального розвитку замість виділених на початку року 177 мільйонів область отримала 111 мільйонів. Також субвенцію бюджету на спроможні школи у 80 мільйонів обрізали до 40.

І в нас 14 об’єктів не виходить, виходить тільки 11. Приїжджає міністр і починає розказувати, чому у вас немає 5 садочків. Я кажу, садочки і школи, це не є конче необхідні об’єкти, у нас нові взагалі не треба будувати, у нас мережа шкіл достатня. Утеплення, покращення інтер’єру-екстер’єру, це треба робити, але будувати з нуля не варто, і не можемо ми будувати з нуля в цьому році, коли в нас ще ПКД навіть немає, є певний процес”, - сказав Боднар.

Він додав, що Чернишов не зважав на аргументи про те, що реалізувати об’єкти через усі бюрократичні процедури в заявлені строки було вкрай складно.

Він мені розказує, як я маю налагодити процес. Я вже на пальцях йому пояснюю, у нас було отак грошей, а лишилось отак, от на це нам не вистачає, тому я не можу за пів року збудувати ще три об’єкти”, - додав ексголова ОДА.

Він зазначив, що на ці аргументи міністр Чернишов запитав "А що нам скаже президент?”.

Ну, після цих слів як можна з ним працювати? Потім ми повезли по об’єктах, привезли на "Країну добра” для дітей з особливими освітніми потребами, добудовували 3 поверх, спортзал, благоустрій.. Кажу, ми його в жовтні здамо цей об’єкт”, - зазначив Боднар.

Він розповів, що міністр Чернишов тоді оцінив строки здачі об’єкту до кінця року або на весну.

28 мене звільнили, до 10 чи 15 жовтня цей об’єкт вже мав бути введений в експлуатацію, там була купа бюрократичних нюансів, ми все зробили. І він хоче сказати, що в тих умовах, коли ми не мали ні ПКД, ні фінансування, ні експертиз, ні тендерних процедур... Коли приїжджають космонавти з Києва і починають розказувати, чому немає 5 садочків, що мені говорити про це питання”, - підсумував ексголова ОДА.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що міністр Чернишов просунув на посаду в.о. голови ДАБІ людину Кудрявцева.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
Після скандалу з ТЦК працівники одеської "швидкої" отримають бронювання від мобілізації
04 липня 2024, 20:21
Якою буде ситуація з відключеннями світла взимку — експерт навів три сценарії
04 липня 2024, 19:52
Дніпропетровська ОВА показала наслідки нових обстрілів: росіяни били дронами і артилерією
04 липня 2024, 19:14
Масштабна пожежа у Подільському районі Києва — стало відомо про постраждалого
04 липня 2024, 19:01
Мільйон доларів за посаду — правоохоронці викрили масштабну корупцію на митниці
04 липня 2024, 18:43
На Житомирщині легковик зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих 4-річний хлопчик
04 липня 2024, 18:30
Протест проти ТЦК у Ворохті — в Івано-Франківському військкоматі прокоментували ситуацію
04 липня 2024, 18:21
Відключення світла 5 липня: графіки будуть діяти впродовж всієї доби
04 липня 2024, 18:09
Уже 2 мільйони українців оновили свої дані у застосунку Резерв+, — Міноборони
04 липня 2024, 17:53
На Полтавщині вантажівка злетіла з дороги в річку, водій загинув
04 липня 2024, 17:20