UA | RU
02 листопада 2020, 17:34

"Слуги народу" прийшли в КСУ, щоб запитати суддів про "супертурборежим”

Депутатів цікавлять причини швидких рішень в закритому режимі
Депутатів цікавлять причини швидких рішень в закритому режимі
Фото: скріншот відео

Народні депутати від “Слуги народу” прийшли на закрите засідання Конституційного суду, щоб поспілкуватися з головою КСУ Олександром Тупицьким та дізнатися причину “супертурборежиму” у роботі суду.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу” Давид Арахамія в коментарі телеканалу "Україна 24" на ґанку КСУ, передає RegioNews.

За словами глави фракції, така швидкість прийняття рішень судом свідчить про ангажованість якимись групами, і що "такої швидкості не було ніколи, що свідчить про те, що це ненормальна, незвичайна робота Конституційного суду”.

Підкреслюю, що ніякі двері ми ламати не будемо і закликати до цього… Можливо, пан Тупицький пояснить, чому це сталося (оперативні рішення в закритому режимі – ред.), може, через ковід. Я вийду і вам доповім... Буду просити пана Тупицького, можливо, зробити перерву на 10 хвилин і пояснити, чому саме так все відбувається в супертурборежимі, і все закрито і непрозоро”, - сказав Арахамія журналістам.

Він додав, що до нього приєдналися нардепи Олександр Дануца, Максим Павлюк та Андрій Богданець і наголосив, що їхня мета – поспілкуватися та отримати роз’яснення.

Відповідаючи на питання про шляхи розв’язання конституційної кризи, Арахамія сказав, що гарним кроком була б добровільна відставка суддів на тлі втрати довіри суспільства, чи відставка Тупицького.

Арахамія повідомив, що у понеділок ввечері буде засідання фракції "Слуга народу", і що у фракції є голоси на користь закону про перезавантаження роботи КСУ, але знадобляться також голоси інших фракцій.

Окрім того, присутність президента очікується сьогодні на вечірньому засіданні фракції. Володимир Зеленський виступатиме з вступним словом.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний Суд України визнав такою, що суперечить Конституції статтю 366-1 Кримінального кодексу про покарання за недостовірне декларування. Згодом у Зеленського відреагували на рішення КСУ по деклараціях.

28 жовтня Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

Представник президента у Конституційному Суді Федір Веніславський вважає юридично слабко вмотивованим рішення КС про визнання неконституційною статті 366-1 Кримінального кодексу щодо покарання за недостовірне декларування.

30 жовтня стало відомо, що голову Конституційного суду Тупицького викликали на допит в ДБР, зустріч запланована на 2 листопада.

Згодом у Зеленського заявили, що закон про звільнення суддів КСУ відповідає Конституції.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
Вночі ППО збила всі "шахеди", якими Росія атакували Україну
07 липня 2024, 09:33
Російські війська обстріляли 8 населених пунктів Запорізької області: є руйнування
07 липня 2024, 09:05
На Чернігівщині знешкодили бойову частину ворожого "Шахеда", яка не здетонувала
06 липня 2024, 19:34
Росіяни вдарили по селу на Харківщині: чоловік загинув, його дружина поранена
06 липня 2024, 18:40
ДТП на Рівненщині: маршрутку рознесло вщент, 14 загиблих
06 липня 2024, 17:43
У Житомирі засудили колишнього тренера спортклубу, який розбещував дівчаток
06 липня 2024, 17:29
Окупанти обстріляли громаду на Дніпропетровщині: загинула жінка
06 липня 2024, 16:47
У Дніпрі завершили розбір завалів багатоповерхівки, по якій росіяни вдарили ракетою 28 червня
06 липня 2024, 16:22
Окупанти не припиняють обстрілювати Херсонщину: є загиблий та поранена
06 липня 2024, 15:51
У Львові затримали скандального експрокурора та його тещу-адвокатку: вона "заробляла" на ухилянтах
06 липня 2024, 15:15