UA | RU
25 жовтня 2020, 11:53

У Києві та Ізмаїлі зафіксували так звані "виборчі каруселі"

Крім того, на Одещині затримали підозрюваного у підкупі виборців
Крім того, на Одещині затримали підозрюваного у підкупі виборців
Фото: Головком

Поліція Києва затримала групу осіб, яку підозрюють в організації виборчої «каруселі». Крім того, в Ізмаїлі затримано три автобуси з особами, які також могли брати участь у подібному порушенні.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на громадський рух "Чесно".

Київ. Поліція затримала два автобуси з людьми, які "приїхали на екскурсію", - йдеться в повідомленні.

Також в Ізмаїлі поліція затримала три автобуси з 52-ма пасажирами, які повинні були їхати до Білгорода-Дністровського для голосування. За фактом підкупу виборців відкрито кримінальне провадження.

Крім того, за повідомленням відділу комунікації поліції Одеської області, на Одещині затримано підозрюваного у підкупі виборців.

За грошову винагороду чоловік пропонував віддати свій голос декільком десяткам громадян. Його дії кваліфікували за ознаками ч.4 ст.160 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За словами людей, за кожен відданий ними голос невідомий чоловік обіцяв заплатити по 400 гривень.

За гарячими слідами поліцейські встановили особу правопорушника. Ним виявився раніше судимий 42-річний громадянин сусідньої держави, який наразі проживає в Одесі.

Чоловіка затримали в процесуальному порядку. Відповідно до законодавства, йому загрожує позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Нагадаємо, в одному з вузів ДФС на Київщині зафіксували факт підкупу виборців.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...