UA | RU
14 жовтня 2020, 09:53

Борщагівська ОТГ: Кудрик ще влітку втридорога купив два садки, щоб влаштувати перед виборами піар, - ЗМІ

Загалом на купівлю садків пішло близько 140 млн грн, що більше ніж половина річного бюджету Софіївської Борщагівки
Загалом на купівлю садків пішло близько 140 млн грн, що більше ніж половина річного бюджету Софіївської Борщагівки

Сільський голова Софіївської Борщагівки Олесь Кудрик ще влітку закупив два дитячі садки у місцевих забудовників, однак передаються на баланс сільради вони тільки зараз. Кудрик розраховує отримати від цієї події максимальний піарний ефект перед виборами голови Борщагівської ОТГ.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на статтю "По-дитячому: Як Олесь Кудрик "купує" голоси молодих батьків", передає RegioNews.

Зокрема йдеться про нові дитячі садки у ЖК "Софія Київська" і "Уютний". "Ця подія широко анонсується владою пристоличного села та подається як цілковитий позитив. Проте у допитливих виборців, схильних до критичного мислення, така ініціатива сільського голови викликала одразу декілька запитань. По-перше, чому Кудрик урочисто бере на баланс садки за 11 днів до місцевих виборів, на яких він планує обратися головою тепер уже цілої Борщагівської ОТГ? Що завадило Олесю Тимофійовичу робити те саме протягом усіх восьми років, що він незмінно очолює аж ніяк не бідне село?" – зазначається у публікації.

На думку автора статті, Кудрик затіяв "позитивну історію" з дитсадками виключно з метою сподобатися виборцям напередодні дня голосування. Це підтверджує і той факт, що за документами, доступ до яких має видання, договір про купівлю дитсадків було укладено ще влітку, проте з введенням нових об'єктів в експлуатацію тягнули аж до 14 жовтня, щоб мати перед виборами максимальний піарний ефект.

Обидва садки Кудрик купив, і говорить про це, як про свою особисту заслугу як керівника села. Проте не потрібно забувати, що за садки він заплатив забудовникам гроші платників податків, тобто простих борщагівців, на чиї голоси він і розраховує 25 жовтня. Тобто Кудрик купує собі виборців, за їхні ж гроші. От такий політичний парадокс, який, на жаль, нікого не дивує", - йдеться у статті.

Наголошується, що при цьому ще й ціна цих дитячих садків може бути сильно завищеною. "Кудрик, звісно, приховує, скільки бюджетних грошей витратив на свою передвиборчу акцію з купівлею дитсадків, але наші джерела надали нам документи, за якими один об'єкт, куплений Кудриком, потягнув майже на 69 млн грн. Якщо припустити, що другий садок коштує бюджету приблизно стільки ж, то виходить, що загалом на купівлю садків пішло близько 140 млн грн, що більше ніж половина річного бюджету Софіївської Борщагівки за 2019 рік, який складав 264 млн грн", - зазначається у публікації.

Автор статті звертає увагу, що компетентним органам варто було б замислитися, чи є такі купівлі під виборами цільовим використанням бюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше невідомі облили фарбою рекламні борди сільського голови Софіївської Борщагівки та кандидата на посаду голови Борщагівської ОТГ Олеся Кудрика. Тоді голова Петропавлівської Борщагівки Олексій Кодебський заявив, що його конкурент на виборах сам зіпсував свої рекламні борди, щоб його не запідозрили у причетності до псування реклами Кодебського, що мало місце до того.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Росія на окупованих територіях агітує 17-річних підлітків вступати до армії
03 липня 2024, 11:05
Внаслідок ранкової атаки ворога у Дніпрі пошкоджений торговий центр
03 липня 2024, 10:44
Жителька Сумщини передавала ворогу дані про підприємства ОПК, її завербували через родичів у РФ
03 липня 2024, 10:14
На Сумщині за добу зафіксовано майже сотню обстрілів: поліція показала фото наслідків
03 липня 2024, 10:03
Після серії вибухів над містом Дніпро здіймається дим
03 липня 2024, 09:32
Росіяни продовжують тероризувати Харківщину — дані про наслідки нічних обстрілів та фото руйнувань
03 липня 2024, 09:18
Повторні вибухи у Дніпрі — триває атака ворога
03 липня 2024, 09:13
На Хмельниччині через негоду знеструмлено понад 160 населених пунктів
03 липня 2024, 09:02
У Дніпрі пролунали вибухи — ворог атакує "Шахедами"
03 липня 2024, 08:49
Росіяни обстріляли Херсон, отримала поранення місцева жителька
03 липня 2024, 08:19