UA | RU
13 серпня 2020, 10:04

Стало відомо, як Україна святкуватиме День Незалежності: Зеленський підписав указ

Президент також дав доручення Кабміну й МЗС
Президент також дав доручення Кабміну й МЗС
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про відзначення 29-ї річниці незалежності України".

Як передає RegioNews, про це йдеться у повідомленні пресслужби ОПУ.

"Згідно з документом, Кабінет міністрів має розробити та забезпечити реалізацію заходів з відзначення 29-ї річниці незалежності України з урахуванням вимог щодо запобігання поширенню хвороби COVID-19", — кажуть в Офісі президента.

За планом, 23 серпня, у День Державного прапора, в Києві, інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах України та військових частинах мають відбутися офіційні церемонії урочистого підняття прапора України.

У День Незалежності, 24 серпня, в Києві й інших населених пунктах передбачається проведення урочистостей за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, учасників бойових дій на Донбасі та представників громадськості.

Крім того, планується провести церемонії покладання квітів до памʼятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій на Донбасі.

Також передбачені тематичні культурно-мистецькі, медійні, виставкові та інші заходи з донесення громадянам інформації про важливі події та персоналії української історії, досвід національного державотворення.

Також уряд має організувати церемонії вручення державних нагород, заохочувальних відзнак особам, які зробили значний внесок у здобуття незалежності України, захист її суверенітету й територіальної цілісності.

Згідно з указом, Кабмін має підтримати ініціативи громадськості, спрямовані на зміцнення національної єдності, розбудову держави, популяризацію національних традицій та державних символів України, утвердження позитивного іміджу держави у світі.

МЗС має забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів з відзначення Дня Державного прапора та Дня Незалежності України.

Нагадаємо, дещо раніше в Офісі президента розповіли про плани святкування Дня незалежності.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
На Миколаївщині легковик влетів у дерево: троє загиблих і пʼятеро постраждалих, зокрема діти
08 липня 2024, 17:08
Влада Києва оголосила 9 липня Днем жалоби
08 липня 2024, 17:02
Росіяни вдарили ракетою по фермі на Миколаївщині: внаслідок атаки постраждали жінка з дитиною
08 липня 2024, 16:43
На Вінниччині за добу втопилися три людини, десятирічну дитину шукають
08 липня 2024, 16:37
У Києві відновили рух "червоною" гілкою метро
08 липня 2024, 16:25
Кличко: у Києві внаслідок атаки ворога постраждали 96 людей, серед них - троє дітей
08 липня 2024, 15:51
Внаслідок російської атаки в Україні загинули 28 людей, ще понад 100 – поранені, – МВС
08 липня 2024, 15:38
Комбінований удар по Україні: ЗСУ збили 30 із 38 російських ракет
08 липня 2024, 15:22
СБУ встановила, що росіяни вдарили по "Охматдиту" у Києві ракетою Х-101
08 липня 2024, 15:15
Повторний удар по Києву: семеро загиблих та троє постраждалих
08 липня 2024, 15:00