UA | RU
04 червня 2020, 17:38

У МВС обіцяють цілодобовий онлайн-контроль за діями поліцейських

Система контролю Сustody Records вже проходить випробування
Система контролю Сustody Records вже проходить випробування
Фото: flickr

В усіх підрозділах поліції буде запроваджена система цілодобового контролю за діями посадових осіб, а всі затримання, подання скарг та інші дії у відділках поліції реєструватимуть онлайн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає RegioNews.

Система контролю за діями правоохоронців називається Сustody Records, її в якості пілотного проекту випробовують в Кіровоградської області.

Механізм - онлайн реєстрація затриманих осіб в усіх підрозділах поліції, починаючи з фактичного затримання особи, подання скарг та інших механізмів контролю за діями посадових осіб в режимі 24/7", - розповів глава МВС Арсен Аваков.

В МВС зазначають, що в рамках проекту переоблаштують 10 відділів і відділень поліції регіону. Для запуску системи Сustody Records по всій Україні, потрібно мінімум 20 млн євро.

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці у своєму службовому кабінеті із застосуванням насильства кілька разів зґвалтували 26 - річну жінку, яку викликали у відділення поліції в якості свідка.

29 травня в р. Бровари (Київська область) відбулася перестрілка з участю близько сотні людей, які займаються пасажирськими перевезеннями.

26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
17 червня 2024
Відпочинок влітку: скільки коштує поїхати на море та помилуватися горами на заході України
Незважаючи на війну, туристичний сезон в Україні у розпалі, адже більшість комплексів відпочинку, скажімо, на заході України, заброньовані ледь не до кінця літа. Звісно, через мобілізаційні заходи в к...