UA | RU
04 червня 2020, 14:32

Президента України можуть покарати за порушення правил карантину

Зеленському загрожує штраф у розмірі 17 тис. грн за відвідування кафе
Зеленському загрожує штраф у розмірі 17 тис. грн за відвідування кафе
Фото: з відкритих джерел

Президента Володимира Зеленського можуть оштрафувати за порушення правил карантину в одному з кафе Хмельницької області. Він пив каву всередині кафе, хоча закладам харчування дозволено приймати відвідувачів у приміщеннях тільки з 5 червня.

Як повідомили RegioNews, про це президент розповів журналістам.

На фото, оприлюднених Офісом президента, видно, що Зеленський разом із чиновниками вирішили сісти за столик всередині кафе і випити кави, в той час, як, згідно з введених обмеженнь, клієнтів можна обслуговувати тільки на відкритому повітрі.

Правоохоронці розглянуть питання про можливе порушення карантинних норм президентом України і чиновниками, що його супровождували при відвідуванні кафе в Хмельницькому та притягнення їх до відповідальності.

"Поліція не вперше штрафує президента. Вже була ситуація із Зеленським, коли він у квітні 2019 показав свій бюлетень і був оштрафований за законом за розголошення таємниці голосування, тому компетентні органи поліції розглянуть це питання. Але винен президент чи ні, потрібно ще розібратися, виходячи з контексту ситуації", - заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

У свою чергу, відповідаючи на питання журналістів про те, чи виписали йому штраф за порушення карантину Зеленський запевняє, що "готовий заплатити штраф, якщо щось порушив".

Мене запросили, я зайшов, все там перевірили", — заявив Зеленський.

Заступник глави міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко зазначив, що він із Зеленським зайшов в кафе на запрошення керівництва, і можна розглядати цю ситуацію як перевірку.

"Ми вчора йшли по вулиці, хотіли взяти каву для себе. Ресторатори, як і інший бізнес, хочуть відкритися раніше. Вони звернулися до нас: "Дивіться, ми вже готові виконувати норми, які ви опублікували". Ми зайшли перевірити. Було все дотримано так, як було прописано в наших нормах", - розповів головний санітарний лікар України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв рішення про чергове ослаблення карантину з 5 червня, яке торкнеться церкви, ресторани і самоізоляції літніх людей.


04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
В Одесі прогримів вибух: росіяни вдарили балістикою
04 липня 2024, 16:46
У Києві спалахнула масштабна пожежа — подробиці
04 липня 2024, 16:40
У курортному селищі Ворохта у Карпатах люди перекрили дорогу і заблокували роботу ТЦК
04 липня 2024, 16:29
На Херсонщині росіяни атакували дроном жителя Антонівки: пораненого ушпиталили
04 липня 2024, 16:15
У Силах оборони повідомили про спробу прориву російської ДРГ на Харківщині
04 липня 2024, 16:11
На шахті у Кіровоградській області загинув гірник
04 липня 2024, 15:41
В Івано-Франківську пасажир маршрутки побив на блокпості працівника ТЦК
04 липня 2024, 15:33
На Житомирщині мікроавтобус злетів у кювет та перекинувся: постраждала дитина
04 липня 2024, 15:15
Хотів розібрати "Шахед" болгаркою: на Одещині загинув 15-річний хлопець
04 липня 2024, 15:12
СБУ ідентифікувала російського офіцера, який віддав наказ вдарити по музею Сковороди на Харківщині
04 липня 2024, 15:06